halsojobb.se

Undersköterskor till Härnebackens hemtjänst

Ansök nu

Undersköterskor till Härnebackens hemtjänst

Om arbetsplatsen

Leanlink Äldreomsorg har cirka 1 200 tillsvidareanställda medarbetare och ett stort antal vikarier. Vi är det kommunala alternativet som bedriver verksamhet utan vinstintresse, med stor öppenhet och möjlighet till insyn för allmänheten. Vi har en lång tradition och erfarenhet av äldreomsorg. Vi arbetar utifrån IBIC, Individens Behov I Centrum, med individens bästa i fokus.

Vi är stolta över våra medarbetare och värnar om en bra arbetsmiljö genom att bland annat erbjuda hälsoförmån och goda möjligheter till kompetensutveckling. Arbetet är meningsfullt och omväxlande. Arbetstiden är förlagd till dag/kväll/helg.

Vi söker nu två undersköterskor för tillsvidareanställning till Härnebackens hemtjänst. I Härnebackens hemtjänst utgår vi från våra lokaler på Härnebackens trygghetsboende och vi bedriver hemtjänst i Ljungsbro, beläget cirka 13 kilometer utanför Linköping.

Arbetsbeskrivning

I Härnebackens hemtjänst arbetar du i oftast själv hemma hos kunden, vilket skapar en nära relation och trevliga möten. Arbetet som undersköterska innebär att tillgodose kundernas individuella behov av omsorg. Omvårdnadsarbetet innefattar exempelvis hjälp vid förflyttningar, personlig hygien, olika serviceinsatser samt medicinska arbetsuppgifter. Vi arbetar utifrån den nationella värdegrunden och ett salutogent förhållningssätt, att se till det friska och locka fram personens egna förmågor.

I arbetet ingår att vara kontaktperson för ett antal individer vilket innebär att ni planerar stödet och hjälpen tillsammans. Du deltar vid välkomstsamtal, upprättar genomförandeplaner och dokumenterar i systemet Treserva. Du har även kontakt med anhöriga och andra samverkansparter. Det finns möjlighet för dig att få en ombudsroll, vilket innebär att du har ett särskilt ansvar för ett område utifrån din kunskap och dina intressen.

Vi använder oss av mobiltelefoner i arbetet och med hjälp av dem öppnar vi dörrar, registrerar besök och i framtiden kommer vi att dokumentera via dessa. I arbetet färdas vi med cykel eller bil mellan våra kunder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska med tidigare erfarenhet av att jobba inom äldreomsorg, gärna inom hemtjänst. Du har även erfarenhet av att arbeta utifrån ett salutogent förhållningssätt och det är meriterande om du arbetat med nationella kvalitetssystem inom äldreomsorgen, såsom BPSD och Senior alert.

Att du har körkort för manuell växellåda och kan cykla är ett krav då du måsta kunna ta dig till kundens hem. Arbetet inom äldreomsorgen innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär att vi kräver att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Du har datorvana och erfarenhet av att dokumentera i journalsystem, såsom Treserva. Då vi använder oss av mobiltelefoner i arbetet måste du vara villig att lära dig att använda digitala verktyg.

Hemtjänsten är en verksamhet som ständigt förändras därför behöver du ha lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter istället för hinder. Du möter kunder med olika behov och måste därför vara trygg i din yrkesroll och ha en personlig mognad. Du behöver kunna möta varje individs behov genom att sätta dig in i dennes perspektiv och situation. Då du ofta arbetar ensam hos kund är det viktigt att du kan ta ett eget ansvar och är van vid att strukturera ditt arbete.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 50-85%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 7903

Dela detta jobb

Undersköterskor till Härnebackens hemtjänst

Linköpings kommun