halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Undersköterska/stödassistent till korttidsboende, LSS Funktionsstöd

Ansök nu

Undersköterska/stödassistent till korttidsboende, LSS Funktionsstöd

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 600 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor.

Inom LSS Funktionsstöd bedrivs ett antal verksamheter som erbjuder boende eller avlastning, miljöombyte samt rekreation till barn och ungdomar med funktionsvariationer. Vårt mål är att göra positiv skillnad för barnen och ungdomarna i deras vardag med ett professionellt utförande och bemötande. Vi arbetar med att alltid ha våra barn och ungdomar i centrum och att skapa tillitsfulla relationer.

Målgruppen på Drabantgatans korttidsboende är barn och ungdomar 0-21 år med intellektuell funktionsvariation och stora medicinska tilläggshandikapp. 

Vi söker nu dig som vill bli vår nya kollega. Då en av våra kollegor inom kort går vidare mot ett nytt uppdrag söker vi en stödassistent för en tillsvidareanställning. Tjänstgöringsgraden är 80% med möjlgihet att utöka upp till 100% i samband med att vi går i in projektet RÖHS, rätt till önskad högre sysselsättningsgrad, under hösten. Arbetstiden kommer att vara förlagd till arbete dag, kväll och varannan helg. 

Arbetsbeskrivning

Drabantgatans korttidsboende har fem platser där barnen och undomarna vistas ett antal dygn per månad och bor resterande tid i sitt ordinarie hem. Målgruppen är 0-21 år, i dagsläget är majoriteten av barnen i skolåldern och några är i förskoleåldern. Verksamheten bygger på att skapa en hemlik och trygg miljö för barnen och ungdomarna. Arbetsuppgifterna varierar beroende på individens behov. 

Samtliga barn och ungdomar tillhör LSS personkrets och har medicinska tilläggshandikapp. Du planerar och utför all stöd, vård och omsorg av barnet/ungdomen tillsammans med dina kollegor och i samråd med närstående. Stödbehovet innefattar daglig omvårdnad, meningsfull sysselsättning, ADL träning, kommunikation, lek och samvaro, matlagning, städ och tvätt. I arbetsuppgifterna ingår att på egenvård utföra flertalet medicinska uppgifter. Medicintekniska produkter och hjälpmedel är vanligt förekommande för flertalet barn/ungdomar. Medicinska arbetsuppgifter innefattat att ge inhalationer, ge klysma/klyx, akutbehovsmedicin vid epilepsi, trak vård med mera. Vanligt förekommande hjälpmedel är gåstol, ståskal, liftar och rullstolar. I arbetet inngår även att dokumentera enligt gällande lagstiftningar och att samverka med närstående och externa aktörer. 

Varje medarbetare är kontaktperson till ett antal barn det ingnebär b la. att ha planeringsmöten med vårdnadshavare, skriva genomförandeplan och regelbunden dokumentation. 

Ansvarsområden i verksamheten fördelas på hela arbetsgruppen.

Hos oss är den ena dagen inte den andra lik, beroende på konstellationen av barn för dagen varierar behoven och arbetsuppgifterna. Hos oss får du ständigt lära dig nytt och utvecklas i din roll! 

Kvalifikationer

Du som söker har gått vård och omsorgsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Alternativt har du gedigen erfarenhet inom likvärdig verksamhet. Du kan kommunicera muntligt och skriftligt på svenska samt har datavana då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation. Du har tidigare erfarenhet av omvårdnadsarbete och det ses som meriterande om du dessutom har erfarenhet av medicinsk omvårdnad. Även tidigare arbete med personer med intellektuell funktionsnedsättning, arbete med barn och ungdomar samt kunskap om alternativ kompletterande kommunikation samt lågaffektivt bemötande är meriterande. 

Du är trygg, stabil och har självinsikt och har en förmåga att skapa och bibehålla relationer. Du är lyhörd för andras behov och har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv. Vi ser även att du har en god förmåga till samarbete samt att du fokuserar på rätt saker då arbetet innebär stort ansvar och förmåga att kunna fatta egna beslut och planera sin arbetstid. 

Vill du ha ett stimulerande arbete där du får göra skillnad för andra samtidigt som du lär dig nytt och utvecklas i din roll? 

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Tillträde: 2022-10-01

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 80%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10020

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

Undersköterska/stödassistent till korttidsboende, LSS Funktionsstöd

Linköpings kommun