halsojobb.se

Två ST-Läkare för grenspecialisering neonatologi sökes

Ort
Utgår

2021-09-22

Ansök nu

Två ST-Läkare för grenspecialisering neonatologi sökes

Med ett underlag på drygt 30 000 förlossningar per år i regionen och 72 vårdplatser är Neonatalverksamheten vid Karolinska Universitetssjukhuset norra Europas största regioncentrum. Vi bedriver högspecialiserad intensivvård och neonatalvård. Vi ansvarar för länets prematuritetsvård för barn födda före 28 graviditetsveckor, all respiratorvård och kylbehandling. Vi utgör en nationell resurs inom neonatal barnkirurgi, barnkardiologi, nefrologi, hepatologi, metabola sjukdomar och neonatal neurologi.

Verksamheten Medicinsk Enhet Neonatologi består av tre sektioner belägna i Danderyd, Huddinge och Solna. Vi har ett nära samarbete med ECMO-centrum, den pediatriska intensivvårdsavdelningen och rikssjukvården för invasiv fosterterapi. Vår neonatala transportservice (Neo-PETS) har dygnet-runt-beredskap för intensivvårdsfall och transporterar barn inom och utom landet.

Utöver intensivvården sköter vi basal neonatologi på våra avdelningar. Vår vårdfilosofi är familjecentrerad utvecklingsstödjande vård och Karolinska NIDCAP Training Center finns hos oss. Vi har nybyggda moderna avdelningar med möjlighet till samvård av mammor. Vi har en stark och stimulerande utveckling inom medicinsk vård, omvårdnad samt experimentell, epidemiologisk och klinisk forskning.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett välstrukturerat utbildningsprogram för våra ST-läkare i neonatologi med ett kontinuerligt handledarskap och stora möjligheter för individuell utveckling. Du ges möjlighet att tjänstgöra på alla våra tre enheter vilket innebär en varierad vardag inkluderande både intensivvård, mottagningsverksamhet, BB-avdelning, transporter och jourer. Tjänsten inkluderar både intern och extern utbildning för ST- läkaren själv och innebär även ett utbildningsansvar gentemot exempelvis studenter och randande läkare.

Annonsen gäller tillsättning av två ST-tjänster för grenspecialisering neonatologi.

Vi söker
Vi söker dig som:

  • Tar ansvar för sin uppgift. Strukturerar själv sitt angreppssätt och driver sina processer vidare.

  • Har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter och snabbt kan ändra synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheter i förändringar.

  • Talar klart, välformulerat och engagerat i enskilda möten samt i små och stora grupper. Lyssnar och är mottaglig för motparten och anpassar sig till situationen.

  • Gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Fattar snabba beslut och agerar utifrån dessa, trots begränsad information eller svåra omständigheter. Visar omdöme under tidspress.

Vidare ser vi gärna att du vill vara med och utveckla framtidens neonatologi i en kreativ akademisk miljö med närhet till ett av världens ledande medicinska universitet, Karolinska Institutet. Vi ser gärna att du som söker har ett stort intresse för neonatologins bredd och att du är flexibel, kommunikativ, ansvarstagande och omdömesgill.

Kvalifikationer
Krav:

  • Legitimation och specialistkompetens inom barn- och ungdomsmedicin (eller under slutfasen av ST pediatrik).

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

  1. Personligt brev

  2. CV

  3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)

- Yrkeslegitimation
- Bevis om specialistkompetens

Varmt välkommen att söka!

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Barn- Astrid Lindgrens Barnsjukhus
Till Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus kommer neonatala barn och svårt sjuka barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar och olika akuta tillstånd, från hela landet.

Vi har transportteam som hämtar de allra sjukaste över hela världen och bedriver även ECMO-vård med stort utomläns- och regionvårdsuppdrag.

Vi har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt
samarbete.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter
Namn
Läkarföreningen, Martino Corrias
Telefon
070-002 10 0

Namn
Läkarföreningen: Noni Wadström
Telefon
070-618 79 98

Dela detta jobb

Två ST-Läkare för grenspecialisering neonatologi sökes

Karolinska Universitetssjukhuset