halsojobb.se

Timvikarier till Leanlink stöd, vård och omsorg

Ansök nu

Timvikarier till Leanlink stöd, vård och omsorg

Om arbetsplatsen

Leanlink är det kommunala alternativet inom stöd, vård och omsorg. Vi har en lång tradition och erfarenhet av möten med människor i olika skeenden i livet. Vi finns till för de personer som har behov av stöd i vardagen. Det kan vara personer som är äldre, lider av psykisk ohälsa och/eller har en funktionsvariation. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och vi söker dig som vill göra detta tillsammans med oss inom något av dessa affärsområden:

På LSS Funktionsstöd stöttar vi personer som har intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumstörning, förvärvade hjärnskador eller andra omfattande funktionshinder. Vi erbjuder arbete på bland annat gruppbostad, inom personlig assistens, på korttidsboende för barn eller vuxna, fritidshem för ungdom med LSS-beslut, ledsagning och avlösarservice.

På Råd & Stöd erbjuder vi arbete inom bland annat socialpsykiatrin, daglig verksamhet samt HVB-hem. Vi stöttar personer med psykiska och/eller neuropsykiatriska funktionsvariationer samt personer med missbruks och social problematik. För våra kunder har vi stödboenden, dagverksamheter, träningsboende och boendestöd.

 Äldreomsorgen erbjuder vi arbete som vårdbiträde eller undersköterska, vilket innebär att stötta och vårda äldre personer. Du fungerar som en hjälp för den enskilde i vardagen där syftet är att stödja kundens individuella förmågor. Våra kunder finns på något av våra vårdboenden (sjukhem, korttidsvård, demensboende och/eller inom psykiatrin), inom hemtjänsten eller på någon av våra dagverksamheter. Vi erbjuder dig ett givande och roligt arbete där du får vara med och bidra till att ge våra äldre en meningsfull vardag. 

Arbetsbeskrivning

Arbetet innebär i stort att ge stöd och service till våra kunder för att de i så stor utsträckning som möjligt ska kunna leva ett självständigt liv. Insatsernas omfattning och innehåll utformas utifrån varje enskild persons individuella behov. Att skapa bra dagar för våra kunder kan innebära att erbjuda och motivera till olika aktiviteter, social gemenskap och en meningsfull sysselsättning. Det kan även innebära att stötta vid vardagssysslor såsom städ, tvätt och matlagning eller att följa med på promenader, anordna fritidsaktiviteter och att vara ett stöd i den personliga omvårdnaden (t.ex. intimhygien, toalettbesök, på- och avklädning).

På de flesta av våra arbetsplatser är arbetstiden förlagd till dag, kväll, natt, sovande jour och helgarbete. Som anställd hos oss ges du en möjlighet att delta i introduktion kopplat till det verksamhetsområde där du ska vara. Vi söker kontinuerligt timavlönade vikarier till våra verksamheter och tillsätter utefter behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill ha ett meningsfullt och omväxlande arbete med möjlighet att göra skillnad.

Vår önskan är att du har avslutad eller pågående gymnasieutbildning alternativt eftergymnasial utbildning inom omvårdnad, pedagogik och/eller socialt arbete. Erfarenhet av praktik/arbete av människor i behov av stöd, vård och omsorg eller annat serviceyrke är meriterande.

För att få arbeta inom våra verksamheter måste du ha fyllt 18 år. God svenska i tal, skrift och läsförståelse krävs då daglig kontakt sker med kollegor och kunder samt vårddokumentation utförs. Detta medför även att god datavana är nödvändig. Har du B-körkort, tillgång till bil och/eller kan cykla är det meriterande.

 Du är:

  • bra på att lyssna till kundernas olika behov och förutsättningar och har starkt kundfokus 

  • lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och vill stötta och hjälpa andra människor

  • duktig på att uttrycka en positiv attityd till arbetet och handlar i enighet med fattade beslut och relevanta styrdokument

  • kommunikativ och förmedlar ditt budskap på ett tydligt sätt

  • medveten om dina styrkor och svagheter.

Som en del av vår urvalsprocess kan det förekomma telefon- och videointervjuer samt tester. Därefter bokas personligt möte/intervju med de sökande som har gått vidare.

Välkommen med din ansökan! 

Om du redan är eller har varit anställd hos Leanlink (LSS, Råd och Stöd eller Äldreomsorg) behöver du inte göra denna ansökan. Maila då istället dina kontaktuppgifter till leanlinkjobb@linkoping.se

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Intermittent (timvikariat)

Sysselsättningsgrad: Varierande

Ref. nr: 7440

Dela detta jobb

Timvikarier till Leanlink stöd, vård och omsorg

Linköpings kommun