halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Timvikarier till funktionsrättsenheten

Om arbetsplatsen

Hos oss är var och en av oss en viktig del i helheten!

Välkommen med din ansökan.
Vansbro kommun kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel och resultat på arbetsplatsen, därför är det viktigt för oss att du känner dig delaktig i vår utveckling av verksamheten och stolthet över den verksamhet som vi tillsammans skapar för våra medborgare i Vansbro kommun.

Vansbro kommun är den lilla kommunen med det stora innehållet. Längs älven sträcker sig kommunens lokalsamhällen Äppelbo, Vansbro, Dala-Järna och Nås med kringliggande byar i de västra delarna av Dalarna. I Vansbro kommun är vi mycket stolta över bredden inom näringslivet som skapar en mycket god arbetsmarknad med ett brett och rikt föreningsliv samt god kommunal service i samtliga kommundelar. Hos oss finns en närhet och enkelhet som ger stora möjligheter till livskvalité.

Arbetsuppgifter

Som vikarie i Vansbro kommun är du en viktig del av helheten! Du bidrar till andras välmående och möjliggör att våra verksamheter fungerar under ordinarie personals frånvaro. Du är viktig! Vi söker vikarie inom funktionsrättsenheten.

Funktionsrättsenheten (LSS) innehåller flera olika typer av verksamheter som utgår ifrån brukarnas behov av stöd. Aktivitetscentrum är en samlad sysselsättningsverksamhet inom lagrummen LSS/SoL samt arbetsmarknadsåtgärder som inrymmer daglig verksamhet, daglig sysselsättning, Café Unikum och Bumerangen. Boendeenheten inrymmer gruppbostad, servicebostad, korttidsboende samt boendestöd.
I funktionsrättsenheten finns också personlig assistans, kontaktpersoner och ledsagare.

I rollen som arbetshandledare inom aktivitetscentrum ger du individerna stöd under arbetsdagen utifrån ett salutogent förhållningssätt, för att motivera till utveckling. Tillsammans med ett team kommer du som arbetshandledare vara med och stödja individen till en ökad självständighet och delaktighet, ge insikter om den egna förmågan och om den egna hälsan.

Som personlig assistent jobbar du i kundens egna hem. Arbetet är helt utformat utifrån individens specifika behov. Exempelvis kan du behöva vara behjälplig med personlig omvårdnad, praktiska sysslor och fritidsaktiviteter.

Som boendehandledare på gruppbostad, serviceboende, boendestöd eller korttidsboendet stöttar du individer exempelvis i praktiska sysslor, fritidsaktiviteter, personlig omvårdnad och sociala kontakter. Du ger individen omsorg, vård och service i det dagliga livet.

I samtliga verksamheter behöver du vara en öppen, motiverande och nyfiken person som stöttar individen och skapar förutsättningar för en meningsfull vardag, där individens egna resurser tas tillvara. Du arbetar för att bibehålla individens förmågor, hälsa och livskvalitet. Våra brukare ska ha en trygg och meningsfull tillvaro, där den enskildes behov står i centrum och det styr ditt arbete.

I uppdraget ingår dokumentation av insatser som sker utifrån upprättade genomförandeplaner, att aktivt delta i arbetet gällande kvalitets- och utvecklingsarbete, att utföra hälso- och sjukvårdsinsatser på delegation och att samverka i det gemensamma vård- och omsorgsarbetet.

Kvalifikationer

Undersköterskeutbildning alternativt omvårdnadsutbildning är meriterande, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi värdesätter kunskaper inom det salutogena förhållningssättet samt ett genuint intresse för att arbeta inom socialpsykiatrin/LSS. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande uppdrag och kunskap av att arbeta med enskilda individer och med grupper. Vi ser att du är engagerad, flexibel och relationsskapande, du har en god samarbetsförmåga och en personlig mognad. Du har en god datavana och behärskar det svenska språket i både tal och skrift. Det är önskvärt att du har kunskap och erfarenhet av dokumentation såsom daganteckningar i social dokumentation som hälso- och sjukvårdsdokumentation.

Vi ser att du har ett gott bemötande och en positiv människosyn, för att skapa goda relationer till såväl brukare, som anhöriga. Vi ser att du verkar för att bevara och utveckla individens resurser och vi vill att du liksom oss ser möjligheter istället för hinder.

För arbete inom socialpsykiatrin/LSS krävs utdrag från belastningsregistret.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Timavlönad

Snarast eller enligt överenskommelse

Referensnummer: A1153775-2022-123

Ersättning

Löneform: Timlön

Anställning

Schemalagd arbetstid, kvällar, nätter, helger, dygn.

Övrigt

Insända ansökningar återsändes ej. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR (dataskyddsförordningen).

Vansbro kommun erbjuder möjlighet till fri tillgång till simhall och gym, semesterdagsväxling samt busskort till förmånligt pris.

Personer med skyddade personuppgifter rekommenderas att skicka ansökan med brevpost till adress; Vansbro kommun Norra Allégatan 30, 786 31 Vansbro. I ansökan ska framgå vilken tjänst som söks och en tydlig information om myndighetsbeslut om skyddade personuppgifter. Önskvärt är att Skatteverkets beslut om skyddade personuppgifter följer med ansökan för att ansökan ska kunna skyddas på rätt sätt från början.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logo
Timvikarier till funktionsrättsenheten

Vansbro kommun