halsojobb.se

Timvikarier till Funktionshinderområdet

Företag Trosa kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2021-10-31

Ansök nu

Timvikarier till Funktionshinderområdet

För många börjar Trosa kommun som en sommarförälskelse som övergår till något mer. Våra verksamheter genomsyras av Trosaandan som är en känsla som nästan går att ta på. Det är det varma bemötandet mellan kollegor, och en chef som ser dig, ger dig ansvar och stöttar dig i din utveckling. På grund av vår litenhet har du stora möjligheter att utvecklas och göra avtryck, och har alltid nära till kollegor, näringsliv och medborgare.

Vård och omsorg i Trosa kommun har under många år bedrivit verksamhet i framkant där kvalitén är hög och medarbetarna engagerade. Vi ger individcentrerad omvårdnad där du får arbeta med något av det bästa och mest berikande som finns – att tillgodose våra medborgares individuella behov av vård och omsorg så att de ska känna trygghet och meningsfullhet.

UPPDRAG

Vi söker timvikarie till Rubinen, en korttidsvistelse för barn och unga som beviljats insats enligt LSS. Till Rubinen kommer individen för att få ett miljöombyte och finna gemenskap med andra barn och unga. Men också för att få stöd till personlig utveckling och rekreation. En korttidsvistelse är även ett led i att träna sig för att så småningom flytta hemifrån.
I rollen som omvårdnadassistent utgår du från den enskildes individuella behov, förutsättningar och intressen. Du ger stöd utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, struktur och kommunikation. I dina uppgifter ingår att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner, som personalgruppen arbetar fram tillsammans med den som beviljats insatsen. Pedagogiskt stöd finns i verksamheten för att stötta personal och arbeta med det systematiska kvalitetsarbetet kring de som beviljats insats hos oss. 
Arbetet är förlagt till dag- kväll- helgtjänstgöring samt vissa pass med sovande jour. 

Vi söker även timvikarie till våra serviceboenden och boendestöd i eget hem. Personer som bor i serviceboende har beviljats insatser enligt LSS. Personer som tar emot boendestöd i eget hem har beviljats insatsen enligt SoL.
I rollen som boendestödjare utgår du från den enskildes individuella behov, förutsättningar och intressen. Insatserna riktar sig främst personer som bor i lägenheter med särskild service men kan även vara till personer med beviljat stöd i ordinärt boende. Du ger stöd utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter, struktur och kommunikation. I dina uppgifter ingår att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner, som personalgruppen arbetar fram tillsammans med den som beviljats insatsen. Pedagogiskt stöd finns i verksamheten för att stötta personal och arbeta med det systematiska kvalitetsarbetet kring de som beviljats insats hos oss.
Arbetet är förlagt till dag- kväll- helgtjänstgöring samt vissa pass med sovande jour.
 

KOMPETENS

Vi söker dig som har/är:

 • gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan likvärdig utbildning

 • empatiskt och kan anpassa dig efter de personer du arbetar med samtidigt som du kan ge ett strukturerat stöd

 • en positiv grundsyn, är ansvarskännande och har en personlig mognad

 • trivs med att arbeta både i team och enskilt

 • är driven och engagerad, gillar att arbeta motiverande

 • förmågan att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift

 • god data- och dokumentationsvana

 • B-körkort
   

Vi ser det som meriterande om du har:

 • erfarenhet av arbete med neuropsykiatriskt funktionsnedsatta personer

 • erfarenhet av social dokumentation
   

Vi lägger stor viktigt vid personliga egenskaper, som hur du samarbetar, bemöter andra människor, behåller lugnet och hittar lösningar i oväntade situationer.
 

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Timanställning

Omfattning: Vid behov

Tillträde: Enligt överenskommelse
 

ÖVRIGT

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan till Trosa kommun!
 

VILL DU VETA MER?

Trosa kommun växer som bostadsort och vi söker nya medarbetare inom vård och omsorg. Trosa kommun vill ha personal som har en mix av åldrar, kön och bakgrund för att få en mångfald flera av våra brukare kan känna igen sig i.

Vi arbetar ständigt för att skapa engagemang och arbetsglädje och vi är väldigt stolta över att Trosa kommun i flera år legat i den absoluta Sverigetoppen när det gäller engagerade medarbetare enligt SKR (Sveriges kommuner och regioner, HME).

Läs mer om äldreomsorgen i Trosa kommun här.
 

Kontakt:

Malin Skålberg, Gruppchef Korttidsvistelse Rubinen

073-973 50 56

malin.skalberg@trosa.se
 

Susanna Berndts, Chef för funktionshinderverksamheten

0156-52114

susanna.berndts@trosa.se
 

Hannah Renefalk, Gruppchef Serviceboende och boendestöd i ordinärt boende

0156-52189

hannah.renefalk@trosa.se

Dela detta jobb

Timvikarier till Funktionshinderområdet

Trosa kommun