halsojobb.se

Timvik behandlingsassistent inom missbruk

Företag Nykvarns kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-31

Ansök nu

Timvik behandlingsassistent inom missbruk

Kommunens logo

Nykvarns kommun är en liten och dynamisk kommun med goda kommunikationer både mot Eskilstuna/Strängnäs och Stockholm samt närhet till naturen. Antalet invånare ökar och därmed också kravet på kommunal service. All kommunal verksamhet är samlad i en enda förvaltning med kommunstyrelsen som anställningsmyndighet. Totalt antal anställda uppgår till ca 700 personer.


Under hösten 2018 startade vi upp ett eget missbruksboende med nolltolerans där vi erbjuder klienterna både individuell behandling i vår öppenvård men även behandling i grupper. Medarbetarnas uppgift på boendet är att stödja och motivera personer med missbruk till behandling och vägleda till ett normalt o drogfritt liv. Arbete med nätverk, genomförandeplaner och stöttning för att individen ska komma i sysselsättning ingår också i arbetsuppgifterna. 
Vi drogtestar slumpmässigt både via alkoblås och urinprov, då boendet ska vara drog/alkoholfritt.

Klienterna deltar tillsammans med stöd av oss i matlagning, städning och tvätt och andra aktiviteter som förekommer i ett normalt liv.
Det finns en nära samverkan med beställare och andra aktörer i kommunen.

Nykvarns kommun söker

Timvik behandlingsassistent inom missbruk

(ref.nr 14:2019:9)

Arbetsuppgifter

I arbetet som behandlingsassistent deltar man i den dagliga verksamheten med våra klienter samt hjälper till att skapa en stabil, trygg och motiverande miljö på avdelningen. Arbetsuppgifterna är varierande och inbegriper allt från avdelningsarbete till resor och dokumentation. Andra arbetsuppgifter kan t.ex. vara enskilda motiverande samtal eller att vara klienten behjälplig med praktiska göromål.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du är utbildad eller håller på att utbilda dig till behandlingsassistent, socionom, beteendevetare eller behandlingspedagog. Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet inom missbruk. Du har goda kunskaper i att använda svenska språket, både i tal och skrift. Vi ser också att du är en god och trygg förebild åt våra vuxna missbrukare, har empatisk förmåga och en positiv människosyn med förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har en god förmåga att bygga relationer och arbeta processinriktat med behandlingsarbetet. 
Det är även meriterande om du har erfarenhet av social dokumentation. Arbetet förutsätter att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska samt besitter grundläggande datorkunskaper.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är önskvärt, då det kan förekomma resor i arbetet.

För mer information, ring:

  • Marina Åhlén, Gruppchef. Telenr: 08-55501479

Anställningen

Anställning Tidsbegr ej vik från och med 2019-03-01 till och med 2019-07-31.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Nykvarns kommun senast den: 2019-03-31

Dela detta jobb

Timvik behandlingsassistent inom missbruk

Nykvarns kommun