halsojobb.se

Till Barnregionavdelningen BRA i Huddinge söker vi nu en legitimerad apotekare i rollen som klinisk farmaceut

Ort
Kategorier
Utgår

2021-03-12

Ansök nu

Till Barnregionavdelningen BRA i Huddinge söker vi nu en legitimerad apotekare i rollen som klinisk farmaceut

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett mycket givande arbete inom högspecialiserad pediatrisk vård där du får en unik möjlighet att ingå i ett tvärprofessionellt team och vara med att utveckla din roll tillsammans med sjukhusets barnläkemedelsgrupp!

En arbetsplats med stort engagemang, mycket glädje, vi i utför högspecialiserad vård och erbjuder en individuell inskolning med tydlig checklista vad man ska klara av under den tiden. 

Åldrarna på barnen varierar från nyfödd till det år de fyller 18, detta gör att arbetet varierar stort. Här finns olika former av utvecklingsmöjligheter beroende på vem du är som söker och vad du har med dig.

Våra patienter är barn med både kroniska sjukdomar, akuta sjukdomar eller barn som transplanterat tex, stamceller, lever eller njurar.

Barnet har alltid sina föräldrar med sig och vårt sätt att vårda är med ett familjefokus där föräldrar och syskon inkluderas på ett självklart sätt i vården.

Vi har ett nära samarbete med barnläkarna som du kommer att stödja i sitt arbeta runt läkemedel.

Om ovanstående väcker ditt intresse så är du välkommen att hospitera hos oss för att få en inblick i vår verksamhet och träffa oss som arbetar här.

Om tjänsten

Till BRA Barnregionsavdelningen önskar vi nu en legitimerad apotekare eller farmaceut i rollen som klinisk farmaceut.

Du ska vara intresserad av att arbeta patientnära i en klinisk verksamhet och din anställning kommer vara under första linjechef på avdelningen och de huvudsakliga arbetsuppgifterna blir att i den dagliga verksamheten verka för goda rutiner i läkemedelshanteringen.

Du kommer utveckla barnspecifika läkemedelsgenomgångar och dagligen genomföra dessa samt delta i riskanalyser kring läkemedelsprodukter som ska finnas i läkemedelsrummet, bedöma behov och genomföra riskreducerande åtgärder i form av exempelvis utbildning.

Du arbetar under Socialstyrelsen författning 2017:37.

Vi erbjuder inskolning till området och vidare kompetensutveckling.

Du kommer jobba nära barnläkemedelsgruppen som kommer vara ansvariga för utvecklingen av din roll tillsammans i ett unikt team farmaceuter på barnavdelningar där uppgifterna också kommer inkludera arbete för hela barnsjukhuset.

Vi söker dig som

  • Trygg i sig själv; finner sig i en föränderlig vardag och förmår att anpassa sig till vad omgivningen kräver. Reflekterar kring och strukturerar sitt arbete med bibehållet lugn.

  • Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Förstår sin roll, och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

  • Samarbetar för att nå gemensamma mål; hjälper kollegor och tar egna initiativ utifrån gemensamma mål. Är prestigelös nog att rycka in där det behövs.

  • Är säker och stabil i osäkra sammanhang. Litar på sin egen förmåga och har mod att agera efter sin egen övertygelse.

  • Arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar sitt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines.

Kvalifikationer

Krav: Legitimerad apotekare med dokumenterad mycket god klinisk farmaceutisk erfarenhet. Alternativt farmaceut med erfarenhet av kliniskt arbete på sjukhus med beredningar eller som vårdenhets farmaceut

Meriterande: Magisterprogrammet i klinisk farmaci eller erfarenhet av arbete med intensivvård eller barnfarmaci är meriterande. Tidigare erfarenhet av beredning och arbete på vårdenhet med mycket spädningar samt cytostatika hantering ser vi också som meriterande. 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)

- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation 

Varmt välkommen med din ansökan redan idag! 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Kontroll av arbets- och uppehållstillstånd kommer att ske i samband med intervju.

Till oss kommer svårt sjuka barn från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar, olika akuta tillstånd och tar hand om för tidigt födda barn. Temat bedriver specialiserad och högspecialiserad vård, och har ett rikssjukvårdsuppdrag för viss avancerad barn- och ungdomskirurgi.

Med ca 2200 medarbetare är Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus verksamt inom sju medicinska enheter och fyra omvårdnadsområden. Temat är organiserat i 20 patientflöden och ca160 patientgrupper inom barnsjukvårdsområdet.

Vi tar emot ca 180 000 patientbesök per år, varav 55 000 akuta besök och har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

OBS: Vi kommunicerar främst med e-post från vårt rekryteringssystem. För att säkerställa att alla mejl kommer fram rekommenderar vi följande:

- när du får bekräftelsemejl på din ansökan, spara avsändaren som kontakt
- se över dina filterinställningar för skräppost
- hålla utkik i din skräppost.

Kontakt

Christina Lindström 
Omvårdnadschef
contacticon phone 072-4662094
contacticon mobile christina.lindstrom@sll.se

Dela detta jobb

Till Barnregionavdelningen BRA i Huddinge söker vi nu en legitimerad apotekare i rollen som klinisk farmaceut

Karolinska Universitetssjukhuset