halsojobb.se

Temacoach

Vi söker Temacoach på 80 % till Korsnäsgården, Falun

A&O Ansvar och Omsorg Temabo AB är ett vårdföretag som funnits sedan 1993.
Företaget har verksamhet i flera kommuner, har ca 16 000 vårdplatser och sysselsätter omkring 2500 medarbetare inom äldreomsorg och primärvård. Sedan november 2018 drivs Korsnäsgården av Ansvar och omsorg på uppdrag av Falu Kommun. Vår devis är Hela människan – hela livet

Detta visar sig genom att vi arbetar för en salutogen äldreomsorg som fokuserar på vad som är meningsfullt för den boende ur ett hälsoperspektiv. Våra mål är att alla boende ska få möjlighet att leva hela livet. Där aktiviteter och rehabilitering ses som en naturlig del i boendet. Vi använder oss även av konstens och musikens positiva effekter på hälsan.

Uppdraget är att skapa ett aktivt boende för äldre med inriktning mot tema musik, dans/rörelse och konst. Korsnäsgården har 33 lägenheter fördelade på 4 flyglar och alla ligger på markplan. Korsnäsgården erbjuder heldygnsomsorg för individer med diagnostiserade demenssjukdomar. Boendet ligger 5 kilometer utanför Falun omgiven av underbar natur med sjöutsikt.

Uppdraget för Temacoach
Temacoacher är en egen benämning på verksamhetens kultur- & aktivitetsansvariga. Vi söker en temacoach med inriktning konst, musik, och dans/rörelse. Du ska ha högskoleutbildning eller motsvarande inom området musik, dans eller konst samt kunskap och erfarenhet av att utöva detta i ditt arbete. Har du dessutom erfarenhet av äldre samt personer med kognitiv svikt är det meriterande.

I ditt uppdrag ingår att planera och utveckla kulturutbudet på individ-, grupp- och verksamhetsnivå baserat på varje människas behov, intressen, kapacitet och dagsform.

Du kommer tillsammans med övriga medarbetare att arbeta med att skapa förutsättningar för en meningsfull tillvaro för de boende på Korsnäs och leda utvecklingen av verksamhetens teman musik, dans/rörelse och konst

För att aktiviteter och kultur ska bli en integrerad del av det dagliga vård- och omsorgsarbetet krävs ett nära samarbete med vård- och omsorgspersonalen och en förmåga att leda, engagera och organisera denna integration.

Du ska vara genuint intresserad av att arbeta med äldre människor och arbeta för att främja förtroendefulla relationer och social interaktion. Som person är du flexibel, självständig och samarbetsvillig. Du ska även samarbeta med externa aktörer i kommunen i form av kyrkor, föreningar och enskilda kulturutövare. I tjänsten ingår administrativa uppgifter, varför du ska ha vana att arbeta med Office program.

Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper. Vi eftersträvar mångfald på arbetsplatserna varför vi önskar sökande med olika bakgrund, kön och ålder.

Tjänsten är en tillsvidareanställning (vi använder oss av 6 månaders provanställning) på 80 %. Man arbetar varje vardag, även helgtjänstgöring kan under året förekomma utifrån planerade aktiviteter.

Du ska ha B-körkort samt gärna tillgång till bil.Tillträde från 1 september 2019 eller enligt överenskommelse.

Har du frågor, kontakta verksamhetschef Annika Stigsdotter, tfn 0760-165591.

Skicka din ansökan senast 2019-06-20. Då intervjuer kommer ske fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden är det av stor vikt att du skickar in din ansökan snarast.

Mer information om A&O Ansvar och omsorg, hittar du på www.ansvarochomsorg.se

Dela detta jobb

Temacoach

A&O Ansvar och Omsorg