halsojobb.se

Systemspecialist till Karolinska Univeritetslaboratoriet

Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-25

Ansök nu

Systemspecialist till Karolinska Univeritetslaboratoriet

Karolinska Universitetslaboratoriets IT-enhet (Informatik och IT) har verksamhetens uppdrag att förvalta och utveckla laboratoriets IT-system och att ge användarstöd till laboratoriets användare. IT-enheten består av cirka 45 medarbetare fördelade på två sektioner, geografiskt placerade i Solna och i Huddinge. Karolinska Universitetslaboratoriet (KUL) är en ackrediterad verksamhet vilket ställer höga krav på kvalitet och säkerhet även inom IT-enheten. Nu söker vi en Systemspecialist till KUL Informatik och IT sektion Förvaltning med placering i Huddinge.

Om tjänsten
Som systemspecialist (teknisk expert) ingår du i en grupp, tillsammans med andra specialister och systemförvaltare inom laboratoriet, med ansvar för laboratoriets IT-system. Du har också det tekniska ansvaret för ett (eller flera) IT-system eller systemfunktioner samt andra linjens support. Du kommer få gott om tid på dig att lära dig systemen och dess uppbyggnad. I rollen ingår även att göra uppgraderingar och systemtester.

Systemspecialistens kunskaper skall omfatta:

 • Stor teknisk kunskap om systemens uppbyggnad
 • Kännedom om databasernas struktur
 • Övergripande kännedom om systemens stödjande verksamhetsområden
 • Ett processorienterat arbetssätt.

Laboratoriet tillämpar Region Stockholms förvaltningsmodell.

Systemen körs i Unixmiljö med Oracledatabas i botten. Klienterna körs på Windows och i Citrix. Begrepp som förekommer i vardagen är t ex EDI, XML, Citrix, analyskoder, remisser och analysinstrument.

Vi söker dig som

 • Är van att arbeta både självständigt och i grupp och är lyhörd för användarnas önskemål
 • Tycker om problemlösning och är både logisk och teknisk
 • Inte rädd för att fråga, när det är något du inte förstår
 • Är van att ta egna initiativ och kan bidra till vår sektion med positiv inställning och humor.

Kvalifikationer
Krav:

 • Relevant utbildning för uppdraget
 • Kunskaper om Oracle (SQL) och Unix för att kunna göra enklare utsökningar och felsökningar
 • Erfarenhet av tekniskt arbete med IT-system i kritiska miljöer
 • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande:

 • Kännedom om processorienterat arbetssätt, då vi arbetar enligt ITIL
 • Erfarenhet av arbete i projektform
 • Erfarenhet av arbete med IT-system, applikationer och kringutrustning inom Hälso- och Sjukvården.
 • Erfarenhet av arbete inom klinisk laboratoriemedicin.
 • Erfarenhet av integrationsverktyg.

Varmt välkommen med din ansökan! 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev 
2. CV  

Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.  

Vi är cirka 2300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 70 provtagningsenheter i öppenvården. 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Systemspecialist till Karolinska Univeritetslaboratoriet

Karolinska Universitetssjukhuset