halsojobb.se

Strokeledningssjuksköterska till det akuta strokeflödet på Neuro 1 Solna

Ansök nu

Strokeledningssjuksköterska till det akuta strokeflödet på Neuro 1 Solna

Om oss

På Neuro 1 Solna bedriver vi högspecialiserad vård vid den akuta fasen av stroke dygnet runt för patienter inom region Stockholm och närliggande regioner.

På Neuro 1 arbetar vi med olika vårdnivåer (A, B och C) där vi bedriver neurologisk övervakning på en intermediär nivå med kontroller av medvetande, andning, cirkulation och neurologisk funktion samt lättare övervakning på B- och C-nivå. Vi handhar specifika behandlingar som trombolys, anti-epileptiskt intravenös behandling samt postoperativ övervakning av patienter som genomgått trombectomi.

Om tjänsten

Tjänsten fördelas genom 20% arbetstid avsatt för arbete som strokeledningssjuksköterska och 80% tjänstgöring genom klinisk arbete som sjuksköterska.

Som strokeledningssjuksköterska hos oss kommer du att få jobba med högspecialiserad och avancerad akutneurologisk omvårdnad och övervakning tillsammans med erfarna undersköterskor och läkare.

Strokeledningssjuksköterskans primära uppdrag är att ta emot patienter som kommer på strokelarm samt att starta behandling. Vid strokelarm är strokeledningssjuksköterskan den som har det omvårdnadsmässiga ansvaret för patienten, och leder arbetet strukturerat. Utöver utryckning vid larm har strokeledningssjuksköterskan en koordinerande funktion och tar emot alla samtal om inläggningar på Neuro1

Strokeledningssjuksköterskan har under sitt arbetspass inte ansvar för egna patienter.

I rollen som strokeledningssjuksköterska kommer du ingå i ett nätverk av strokeledningssjuksköterskor inom Region Stockholm.

Tjänsten avser både tillsvidareanställning och vikariat upp till ett år.

Vi söker dig med:

 • specifika kunskaper om, och intresse för, akut strokesjukvård

 • är uppdaterad och väl förtrogen med nationella strokeriktlinjer

 • har god förmåga att lösa organisatoriska problem under tidspress

 • är stresstålig i den mening att oavsett arbetsbelastning/tidsbrist ha ett professionellt bemötande i kontakten med andra personer. Du är vårt ansikte utåt!

Vi erbjuder

 • Möjlighet att arbeta med strokevård i framkant. Vill du bredda och utveckla din spetskompetens inom akutneurologi är det till oss du ska komma

 • En unik arbetsplats för dig som vill utveckla dina kunskaper och planerar specialisera sig inom akutsjukvård. Du kommer får regelbunden simulatorträning i akut omhändertagande (ABCDE) samt stöttning och uppmuntran till vidareutbildning

 • Personligt anpassad inskolning, introduktionskurs inom neurologi. Som sjuksköterska hos oss får du minst 4 veckors introduktion med ett utarbetat introduktionsprogram. Vi är flexibla med introduktionstiden beroende på vilken erfarenhet du har

 • Kompetensstege för sjuksköterskor och kontinuerlig kompetensutveckling med möjligheten att delta i olika aktiviteter i form av exempelvis föreläsningar samt utbildningen Neurologisk Vård (15Hp) som görs i samarbete med Karolinska Institutet

 • Ett professionellt team med trygga, glada, kompetenta kollegor och chefer med mångårig erfarenhet av neurologi, akutsjukvård och ledarskap

Vår verksamhet omfattas av Vårdförbundets 24/7-avtal. Syftet med det nya arbetstidsavtalet är bland annat att just skapa bättre förutsättningar för att skapa en hållbar schemaläggning över tid och minska risken för ohälsa. Dessutom får du en kvarstannandebonus för varje avslutat arbetsår, vilket ger dig 40 extra timmar i din tidbank, som du kan ta ut i ledighet eller pengar.

Kvalifikationer

 • Legitimerad sjuksköterska med ett par års erfarenhet av akut och/eller neurosjukvård.

 • Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift

Meriter

 • Specialistsjuksköterska inom akutsjukvård eller neurosjukvård

Varmt välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation
- Bevis om specialistkompetens

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering.

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Hjärta, Kärl och Neuro
Tema Hjärta, Kärl och Neuro erbjuder vård till patienter med kardiovaskulära eller neurologiska sjukdomar. Förutom att vi är ensamutförare av Thorax- och Neurokirurgi i Region Stockholm bedriver vi även specialiserad och högspecialiserad vård inom neurologi, kardiologi och kärlkirurgi.

Våra medarbetare arbetar i multiprofessionella team kring alla diagnoser inom kardiovaskulär och neurologisk vård vid våra enheter i både Solna och Huddinge.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

 

Dela detta jobb

Strokeledningssjuksköterska till det akuta strokeflödet på Neuro 1 Solna

Karolinska Universitetssjukhuset