halsojobb.se

Omsorgsförvaltningen, avdelning systemledning

Vill du arbeta i en dynamisk förvaltning i Uppsala kommun med strategiska frågor i nära samarbete med förvaltningsledningen? Har du erfarenhet av att arbeta med upphandlingar och avtalsfrågor och är en analytisk och resultatinriktad person? Då kanske detta uppdrag är din nästa utmaning!

Omsorgsförvaltningen leds av en direktör och är indelad i sju avdelningar. Vi söker nu en strateg till avdelningen för systemledning. Avdelning systemledning ansvarar för arbetet med omsorgsnämndens upphandlingar och avtal samt samverkan med civilsamhället inom nämndens verksamhetsområden. Vidare så ansvarar avdelningen för framarbetande av nämndens och förvaltningens långsiktliga planering, verksamhetsplanering, utredningar och behovsanalyser. Avdelningen handlägger merpartern av ärendena till arbetsutskott och nämnd. Avdelningen stödjer även de andra avdelningarna i förvaltningen med bl.a. beslutsunderlag utifrån nämndens uppdrag. I avdelningen arbetar åtta strateger.

Ditt uppdrag
Som strateg ingår du i en grupp med strateger som arbetar nära förvaltningsledning och i frågor nära omsorgsnämnden. Ditt huvudsakliga uppdrag är att arbeta med upphandlingar och avtalsfrågor. Du arbetar även med systematisk uppföljning vilket innebär att du ansvarar för att planera, genomföra, analysera och dokumentera uppföljningar på nämnd- verksamhets- och avtalsnivå. I uppdraget ingår att vara rådgivande i sakfrågor och vid behov ansvara för kvalificerade utredningar samt att arbeta med ärenden, rapporter och planer till förvaltningen och omsorgsnämnden.

Din bakgrund
Vi söker dig som har erfarenhet av strategtiskt arbete inom offentlig verksamhet, både självständigt och i samverkan med andra, och du får gärna ha den erfarenheten från vård- och omsorgsområdet. Det är en också en fördel om du arbetat med analyser och systematisk uppföljning liksom erfarenhet och goda kunskaper inom upphandling samt goda kunskaper om offentlig verksamhet och de lagar som styr den.

För att lyckas i i uppdraget är det viktigt att du har god vana av att presentera analyser, rapporter o dyl i olika sammanhang, både skrifitligt och muntligt, och vi förutsätter att du därför är bra på att uttrycka dig väl på svenska i dessa sammanhang. Goda it-kunskaper är också förutsättning för att utföra uppdraget på ett bra sätt.

Du har högskoleexamen inom inom exempelvis statskunskap och/eller samhällsvetenskap, ekonomi, statistik, juridik eller annan utbildning/examen som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Utbildning inom offentlig upphandling är meriterande.

Du har ett strategiskt arbetssätt, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Du strukturerar, planerar och prioriterar ditt arbete för att kunna driva det framåt för att nå resultat med en ekonomi i balans. För att lyckas med detta behöver du vara analytisk och ha förmågan att se sammanhang och kunna lösa komplexa frågor och problem. Vidare behöver du också vara flexibel och kunna se möjligheter i förändringar, samt kunna samarbeta och kommunicera med andra på ett smidigt och lyhört sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Åsa Markström, avdelningschef, 018-727 07 77 eller Hans Röllgårdh, HR-specialist, 018-727 22 83.

Fackliga företrädare:
Vision, Maria Ros, 018-727 24 38
SACO-rådet, Maria Persson, 018-727 24 24

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till omsorgsförvaltningen. Tillsammans med oss jobbar du för att personer med olika former av funktionsnedsättning ska få det stöd de behöver för att leva ett så självständigt liv som möjligt. Det handlar om LSS-verksamhet, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård för dessa personer och grupper. I förvaltningens arbetsuppgifter ingår att utreda enskilda behov, men också verksamhetsuppföljning och långsiktig planering. Här finns tre uppdrag: systemledning, myndighetsutövning och ansvar för kommunens egenregi inom området.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Strateg till omsorgsförvaltningen

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-17

Ansök nu

Dela detta jobb