halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Stödpedagog till socialpsykiatrins pooltjänst

Ort
Kategorier
Utgår

2022-06-28

Ansök nu

Stödpedagog till socialpsykiatrins pooltjänst

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och skapa bra dagar med oss?

Råd och Stöd är den kommunala utföraren av Daglig Verksamhet, Individ & familjeomsorg, och Socialpsykiatri. Målgruppen inom Socialpsykiatrin är personer med psykiska och/eller neuropsykiatriska funktionsvariationer samt personer med missbruksproblematik. Inom området finns stödboenden, personligt ombud och boendestöd. Vi ansvarar även för den psykiatriska hemsjukvården. 

Den nu utlysta pooltjänsten som stödpedagog inom socialpsykiatrin innebär att du har en unik chans till en fast tjänst med rörlig placering där du arbetar på flera av våra verksamheter inom verksamhetsgrenen. I våra boendestödsteam ger du stöd till personer med psykisk och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som bor i ordinärt boende. I våra Boenden med särskild service har den boende ett beslut enligt LSS eller SoL med tillgång till bas. Våra boenden organiseras i ett antal olika former beroende på de boendes behov. Flera av våra boenden har även boendestöd knutna till verksamheten. Klientelet är individer över 18 år med psykisk och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, missbruk kan förekomma. Vid behov av hälso- och sjukvårdsinsatser finns bland annat sjuksköterskor och fysioterapeuter knutna till socialpsykiatrin. Hos oss behöver du kunna arbeta dagar, kvällar, helger och sovande jourer på ett rullande schema. 

Arbetsbeskrivning

Arbetet inom socialpsykiatrin innebär övergripande att stödja våra klienter genom coachande och vägledande samtal, motivera i den dagliga sysselsättningen, stödja individen i kommunikation, hushållssysslor, struktur och personlig omvårdnad eller vara en del i en social samvaro. Genom ett pedagogiskt förhållningssätt motiverar du klienterna till att bibehålla och utveckla sina förmågor, samt skapa möjligheter till meningsfulla dagar. Det är en komplex och varierande uppgift som kräver stor lyhördhet och flexibilitet. Utifrån kontaktmannaskap ansvarar du för att tillsammans med klienten strukturera dennes vardag. Insatsernas omfattning och innehåll utformas tillsammans med klienten i en genomförandeplan utifrån individens behov (IBIC). Det ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner. Stöd skall ges med respekt för självbestämmande och integritet, samt ges på ett sådant sätt att det stärker den boendes tilltro till sin egen förmåga. 

Som stödpedagog arbetar du i verksamheterna med att aktivt bidra till utveckling utifrån vetenskapligt beprövade teorier, metoder och erfarenheter. Du har ett tydligt kundfokus och deltar i utvecklingsarbete som är relevant för verksamheten. Du kan i din roll delegeras specifikt ansvar för delar av utvecklingsarbetet. Tillsammans med undersköterskor, boendestödjare och vuxenpedagoger arbetar du engagerat för att skapa bra dagar för våra klienter!

Kvalifikationer

Vill du ha stor variation och flexibilitet i ditt arbete? Ta chansen att arbeta som stödpedagog med rörlig placering!

Vi söker dig som är utbildad stödpedagog och/eller har relevant YH/universitetsexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete som undersköterska och/eller psykiatri/socialpsykiatri är värdefullt i sökbilden. Har du kunskaper inom MI, ESL, Lågaffektivt bemötande och/eller pedagogiskt arbetssätt är det meriterande. God svenska i tal och skrift krävs då vi använder språket som arbetsredskap. Även god datorvana då du i din tjänst kommer att dokumentera. Körkort för manuell växellåda är ett krav.

Som person har du lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter och trivs när du får utmanas i nya arbetsuppgifter. Du är anpassningsbar i ditt förhållningssätt och känner dig trygg i att arbeta under flexibla förhållanden. Du tar dig an nya utmaningar med lätthet och strävar mot goda resultat. Du är van vid att ta initiativ och har en social säkerhet när du möter kollegor och klienter. 

Du är inkännande och lyhörd gentemot din omgivning, och samverkar genom att på ett konstruktivt och smidigt sätt lösa konflikter eller oförutsägbara händelser som uppstår. Du har lätt för att arbeta i enlighet med fattade beslut, samt visar arbetsglädje och engagemang i din yrkesroll. I uppdragets ram krävs personlig mognad och stresstålighet då din arbetsplats består av flera verksamheter. Du behöver känna lugn och stabilitet trots förändringar och ha goda förmågor i att behålla rätt fokus i stressade situationer. 

Information om tjänsten

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning, under förutsättning av erforderliga beslut.

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9550

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

 

Dela detta jobb

Stödpedagog till socialpsykiatrins pooltjänst

Linköpings kommun