halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Stödpedagog till Socialpsykiatrin

Ansök nu

Stödpedagog till Socialpsykiatrin

Om arbetsplatsen

Råd och Stöd är den kommunala utföraren av Daglig Verksamhet, Individ & familjeomsorg, och Socialpsykiatri. Målgruppen inom Socialpsykiatrin är personer med psykiska och/eller neuropsykiatriska funktionsvariationer samt personer med missbruksproblematik. Inom området finns stödboenden, personligt ombud och boendestöd. Vi ansvarar även för den psykiatriska hemsjukvården.

Den nu utlysta tjänsten som stödpedagog inom socialpsykiatrin innebär att du blir anställd i ett av socialpsykiatrins områden där två särskilda boenden med särskild service inriktning psykiatri/neuropsykiatri och psykiatri/missbruk ingår och även två verksamheter som ger boendestöd till klienter med psykisk och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättningar som bor i eget boende. Ett av boendena ger även boendestödsinsatser till klienter i eget boende. I våra boenden med särskild service har den boende ett beslut enligt LSS eller SoL med tillgång till bas. Klientelet är individer över 18 år med psykisk och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, missbruk kan förekomma. Hos oss behöver du kunna arbeta dagar, kvällar, helger och sovande jourer på ett rullande schema. Du kommer inledningsvis att ha din basplacering på Rydsvägen 272. 
 

Arbetsbeskrivning

Arbetet inom socialpsykiatrin innebär övergripande att stödja våra klienter genom coachande och vägledande samtal, motivera i den dagliga sysselsättningen, stödja individen i kommunikation, hushållssysslor, struktur och personlig omvårdnad eller vara en del i en social samvaro. Genom ett pedagogiskt förhållningssätt motiverar du klienterna till att bibehålla och utveckla sina förmågor, samt skapa möjligheter till meningsfulla dagar. Det är en komplex och varierande uppgift som kräver stor lyhördhet och flexibilitet. Utifrån kontaktmannaskap ansvarar du för att tillsammans med klienten strukturera dennes vardag. Insatsernas omfattning och innehåll utformas tillsammans med klienten i en genomförandeplan utifrån individens behov (IBIC). Det ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner. Stöd ges med respekt för självbestämmande och integritet, samt ges på ett sådant sätt att det stärker den boendes tilltro till sin egen förmåga.

Som stödpedagog arbetar du i verksamheterna med att aktivt bidra till utveckling utifrån vetenskapligt beprövade teorier, metoder och erfarenheter. Du har ett tydligt kundfokus och deltar i utvecklingsarbete som är relevant för verksamheten. Du kan i din roll delegeras specifikt ansvar för delar av utvecklingsarbetet. Tillsammans med undersköterskor, boendestödjare och vuxenpedagoger arbetar du engagerat för att skapa bra dagar för våra klienter!

Kvalifikationer


Vi söker dig som har relevant YH-utbildning tex socialpedagog, stödpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är ett krav att du har kunskaper av att ha arbetat inom området psykiatri/neuropsykiatri och har du också erfarenhet av arbete med missbruk och beroendeproblematik är det meriterande. Om du också har erfarenhet inom undersköterskeyrket är det meriterande. Kunskaper inom MI, ESL, Lågaffektivt bemötande och/eller pedagogiskt arbetssätt är önskvärt. God svenska i tal och skrift krävs då vi använder språket som arbetsredskap vid journalföring och i mötet med klienter. Även god datorvana då du i din tjänst kommer att dokumentera. Körkort för manuell växellåda är ett krav.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9827

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

Stödpedagog till Socialpsykiatrin

Linköpings kommun