halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Stödpedagog till gruppbostad inom LSS, med eftergymnasialutbildning

Ort
Kategorier
Utgår

2022-10-02

Ansök nu

Stödpedagog till gruppbostad inom LSS, med eftergymnasialutbildning

Socialförvaltningen arbetar utifrån ett helhetsperspektiv på medborgarnas behov och har därför en sammanhållen socialförvaltning som arbetar med socialtjänstens hela uppdrag, under mottot "Vi stödjer ett självständigt liv". Vi arbetar målinriktat för att skapa en organisation med hög kompetens och kvalitet. En organisation med brukarmedverkan där individens behov sätts i centrum.

 

Arbetsuppgifter:

Var med från början och starta upp en ny gruppbostad LSS som riktar sig till personkrets 1. I huvudsak mot personer med intellektuella funktionsnedsättningar och autism.

Som stödpedagog skall du stödja, vägleda och motivera den enskilde i det dagliga livet, i syfte att bibehålla och utveckla dennes förmågor. Initiativtagande och motivationsarbete utgör en viktig grund i ditt förhållningssätt, tillsammans med nyfikenhet och analytisk förmåga.

Arbetsuppgifterna är flexibla och omfattar exempelvis omvårdnad, rehabiliterande insatser, sociala aktiviteter, samt stödja den enskilde i skötseln av sin bostad. Även stöd vid kontakter med myndigheter och andra samverkansparter.

Det planeras att verksamheten skall bemannas med både stödpedagoger och stödassistenter. Tillsammans skall ni arbeta för att de boende skall känns sig trygga utifrån var och ens behov, ges möjligheten att utveckla förmågor för ett självständigt liv och stärka den enskildes tilltro till sin egen förmåga.

Som stödpedagog ingår du i ett team med metodstödjare som har till uppgift att förmedla ny kunskap och information till arbetsgruppen. Du bör ha ett intresse för metod och pedagogik kopplat till målgruppen

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har minst 200 YH poäng exempelvis stödpedagog.

Viktiga egenskaper är problemlösande, analysförmåga och personlig mognad. Du ska ha god kännedom om gällande lagstiftning.

I uppdraget ingår att bidra till sin egen, arbetsgruppens och verksamhetens utveckling, genom att jobba med ständiga förbättringar.

Kunskaper inom Autism och intellektuell funktionsvariation är meriterande.
 

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. Tidigare yrkeserfarenhet inom arbetsområdet är ett krav. Att tidigare ha använt sin utbildningsbakgrund t ex arbetat som stödassistent, arbetsterapeut och med fördel mot målgruppen.

Övrigt:

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Schema.  Dag, kväll, natt och helg.
Tillträde: 2022-11-14. Enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2022-10-02

Arbetsgivarens referensnummer: A1155317

Upplysningar lämnas av:

Maria Johansson
Enhetschef
Telefon: +46380518522
E-post: maria.johansson@nassjo.se

Facklig(a) företrädare
Facklig representant nås via medborgarkontoret
Telefon: 0380-518000

Dela detta jobb

logo
Stödpedagog till gruppbostad inom LSS, med eftergymnasialutbildning

Nässjö kommun - Socialförvaltningen