halsojobb.se

Logga

Stödpedagog - service boende

Företag Uddevalla kommun
Ort
Utgår

2019-09-22

Ansök nu

Stödpedagog - service boende

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

Liv, lust och läge blir livskvalitet i Hjärtat av Bohuslän!

Beskrivning
Vi söker 1 stödpedagog till ett Service boende enligt LSS.

Här bor personer i egna lägenheter med stöd från personal dygnet runt. Personalgruppen består av sex stödassistenter och en stödpedagog. Schemat är fördelat på vardagar och helger med dag, kväll, långpass och sovande jour.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att ge individuellt anpassat stöd i en trygg och stimulerande miljö, utifrån varje persons enskilda behov. Stöd vid kontakter med daglig verksamhet, familj, vänner samt att uppmuntra till och stödja i fritidsaktiviteter. Vi tycker att det är viktigt att man får vara med och bestämma över sin egen vardag och därmed känna delaktighet och får individuellt stöd att utvecklas. I arbetet ingår omsorg, ADL, sjukvårdande uppgifter på delegation från sjuksköterska och alla i ett hem förekommande arbetsuppgifter såsom städning, tvätt, inköp och matlagning. Vi har ett reflekterande arbetssätt med brukarens behov i fokus.

I rollen som stödpedagog ska du arbeta för ett pedagogiskt förhållningssätt och ansvarar för att metoder prövas i verksamheten. Du ska söka ny kunskap, kunna inta en reflekterande roll och vara en förebild för dina kollegor.

Kvalifikationer
KY/YH-utbildning inom området funktionsnedsättning eller högskoleutbildning utifrån vad arbetsgivaren bedömer som adekvat utbildning inom området. Minst 200 yrkeshögskolepoäng eller 60 högskolepoäng. Du kommer att genomgå utbildning för medicin- och insulindelegation.

Arbetet kräver personliga egenskaper såsom flexibilitet, stresstålighet, ett reflekterande och pedagogiskt förhållningssätt, god samarbetsförmåga och förmåga att ta eget ansvar och att arbeta självständigt. Du ska ha lätt att uttrycka dig i text och tal då du kommer att dokumentera i dokumentationssystemet Lifecare

Villkor
Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Socialtjänsten kräver vid vissa tjänster att den som erbjuds anställning skall visa utdrag från belastningsregister och misstankeregister innan anställning.

Vi arbetar aktivt med mångfald för att tillvarata de kvaliteter som sökande med olika bakgrund har.

För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn, samt för all verksamhet enligt LSS, ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas.

För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.


Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Logga
Stödpedagog - service boende

Uddevalla kommun