halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Stödassistenter till LSS Funktionsstöds gruppbostäder i södra Linköping

Ort
Kategorier
Utgår

2022-09-27

Ansök nu

Stödassistenter till LSS Funktionsstöds gruppbostäder i södra Linköping

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 600 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor.

Är du vår nya kollega som vill skapa bra dagar tillsammans med oss? Nu söker vi på nya kollegor till våra  gruppbostäder i södra Linköping. Målgruppen är vuxna personer med en funktionsnedsättning, autism, och varierande omvårdnadsbehov. 

Arbetsbeskrivning

Din arbetstid kommer vara förlagd till dag, kväll och helg. I Linköping har vi infört RÖHS, rätten till önskad högre sysselsättningsgrad, och erbjuder heltid till alla tillsvidareanställda som önskar det. Du kan önska sysselsättningsgrad vilket innebär att du själv kan välja om du vill arbeta hel- eller deltid, du kan komma att arbeta i en eller flera verksamheter. 

Hos oss får du arbeta med att tillgodose kundernas individuella behov. Tillsammans med dina kollegor är du en viktig pusselbit i att skapa en meningsfull vardag för våra kunder. Att arbeta som stödassistent innebär att stödja varje brukare till självständighet. Arbetsuppgifterna innebär att ge stöd till brukarna i personlig omvårdnad, vardagliga livet, fritiden, hälsa och funktionsförmåga, relationer, kommunikation samt att skapa delaktighet. Yrket som stödassistent handlar om att bidra till att brukarnas egna resurser frigörs och utvecklas. I arbetet ingår alla i ett hem förekommande arbetsuppgifter, habilitering, medicinhantering, dokumentation med mera.

Vi arbetar utifrån IBIC (individens behov i centrum) och med individens behov i fokus. I tjänsten ingår kontaktmannaskap vilket innebär att du tillsammans med kunden planerar stödinsatser. Du ansvarar för kundens genomförandeplan och dokumenterar i Treserva. I rollen ingår det även att ha en nära kontakt med närstående och andra samverkansparter. 

Arbetet sker både självständigt och i team. Gruppbostäderna är Boda-enheter vilket innebär att du både arbetar i de boendes hemmiljö men även i daglig verksamhet. Den dagliga verksamheten är anpassad utifrån individens behov och önskemål och kan vara aktivitetsinriktad men även bestå av praktiskt utomhusarbete. Målgruppen är i behov av stöd med beteenden och PBS, positivt beteendestöd, används som metod. Personalhandledning sker regelbundet med psykolog och det praktiska arbetet sker efter en beteendestödsplan. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en godkänd utbildning från vård och omsorgsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan utbildning som bedöms likvärdig samt har erfarenhet av stöd, vård och omsorg. Det är meriterande med erfarenhet av individer med intellektuell och/eller fysisk funktionsnedsättning samt erfarenhet av aktivitet och daglig verksamhet. Vi arbetar utifrån PBS, positivt beteende stöd, därför är det en fördel med kunskaper om PBS. Då brukarna har begränsningar i den verbala kommunikationen är det även önskvärt med kuskap inom alternativ kompletterande kommunikaiton. 

Arbetet innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär att vi har ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Du har förmåga att använda digitala verktyg i ditt arbete och det är meriterande om du  har erfarenhet av att dokumentera i journalsystem och har arbetat utifrån IBIC.

Vid många aktiviteter i verksamheten används vår minibuss, du behöver därför ha B-körkort för manuell växellåda. 

Du självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt. Det är  viktigt att du har en empatisk förmåga och kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: 5 st tjänster för tillsvidareanställning, en tjänst för en tidsbegränsad anställning tom 230831 med eventuell möjlighet till förlängning 

Sysselsättningsgrad: 75-100%

Antal lediga befattningar: 6

Ref. nr: 10056

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

Stödassistenter till LSS Funktionsstöds gruppbostäder i södra Linköping

Linköpings kommun