halsojobb.se

Stödassistent till Pysslingen- nattjänstgöring

Ort
Kategorier
Utgår

2021-08-02

Ansök nu

Stödassistent till Pysslingen- nattjänstgöring

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 650 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor.

Inom LSS Funktionsstöd bedrivs ett antal verksamheter som erbjuder avlastning, miljöombyte samt rekreation till barn och ungdomar med funktionsvariationer. Målsättningen är att avlasta anhöriga. Verksamheten formas efter individens/gruppens behov och förutsättningar. Målsättningen för boendet är att i första hand skapa ett bra och tryggt boende och öka barn/ungdomarnas möjlighet till att leva ett självständigt liv.

Vill du vara med och skapa bra dagar tillsammans med oss? Vi söker nu en stödassistent till Barn och ungdomsboendet Pysslingen i Ljungsbro. Målgruppen är barn och ungdomar med en funktionsvariation. Just nu söker vi en kollega till oss som arbetar vaken natt.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna varierar beroende på funktionsvariation hos barnen/ungdomarna, men innebär omvårdnad i varierande grad och form. Arbetet innefattar ADL träning, kommunikation samt samvaro med barnen/ungdomarna.

Insatserna kan bestå i att strukturera vardagen och träna in rutiner, att få stöd i eller utanför hemmet med exempelvis personlig omvårdnad, matlagning, städ, tvätt samt relationer. Stödet ska ges så att den egna förmågan stärks och tillvaratas, det förutsätter den egna individens aktiva medverkan och delaktighet. Som stödassistent ser vi att du har ett reflekterande arbetssätt med barnet/ungdomen i fokus. 

Arbetsgruppen har kontinuerlig handledning.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha gått omvårdnadsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av omvårdnadsarbete, alternativ kommunikation, arbete med problemskapande beteenden samt ADL-träning ses som meriterande. Även meriterande om du har erfarenhet av intelektuella funktionsnedsättningar och/eller neoropsykiatriska diagnoser samt erfarenhet kring utförandeplaner. Du kan kommunicera muntligt och skriftligt på svenska samt har datavana då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation.

Som person tillför du entusiasm, energi och lust i arbetet och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Dina värderingar är välgrundade och tydliga och utgår från ett etiskt perspektiv. Du samarbetar bra med både brukare, anhöriga samt kollegor och är lyhörd för individens behov. 

Rekryteringen påbörjas under vecka 32.

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: ca 65 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7364

Dela detta jobb

Stödassistent till Pysslingen- nattjänstgöring

Linköpings kommun