halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Stödassistent till Hjulsbrovägens korttidsboende

Ort
Kategorier
Utgår

2022-09-27

Ansök nu

Stödassistent till Hjulsbrovägens korttidsboende

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamhet till vissa funktionshindrade enligt lagen om stöd och service. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 600 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukarens/kundens goda levnadsvillkor.   

Är du vår nya kollega som vill vara med och skapa bra dagar tillsammans? Vi söker nu två stödassistenter till Hjulsbrovägens korttidsboende för vuxna.

Korttidsboendet på Hjulsbrovägen 28 ligger beläget i de södra delarna av Linköping och hit åker du lika enkelt med kollektivtrafiken som med bil eller cykel. Att bo på ett korttidsboende innebär att brukaren kommer hit och bor några dagar i månaden utifrån sina individuella behov. Fem personer bor här varje dygn och ungefär 20 personer kommer hit under en månad. Målgruppen hos oss är brukare över 21 år med en kognitiv- och ibland fysisk funktionsnedsättning som har ett varierande omvårdnadsbehov. 

Arbetstiderna innefattar tjänstgöring alla veckans dagar, företrädesvis dag och kväll men även nattjänstgöring kan förekomma efter överenskommelse. Korttidsboendet är stängt mellan ca kl 10 och 15 vardagar när brukarna är på daglig verksamhet; detta innebär att delade turer förekommer. 

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som stödassistent innebär att stödja varje brukare till självständighet. Arbetsuppgifterna innebär att ge stöd till brukarna i personlig omvårdnad, det vardagliga livet, relationer, hälsa och funktionsförmåga. Yrket som stödassistent handlar om att bidra till att brukarens egna resurser tillvaratas och utvecklas. I arbetet ingår alla i ett hem förekommande arbetsuppgifter samt medicinhantering, dokumentation, kontakt med anhöriga med mera.

Kvalifikationer

Du som söker har tidigare erfarenhet av vård, stöd- och omsorgsarbete gärna med personer som har intellektuell funktionsnedsättning och/eller neuropsykiatriska diagnoser. Det är önskvärt att du har en godkänd slutförd utbildning från vård och omsorgsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation krävs att du har datavana samt kan kommunicera muntligt och skriftligt på svenska. Vi ser det som meriterande om du har kunskaper och/eller erfarenhet av lågaffektivt bemötande, positivt beteendetstöd och alternativ kompletterande kommunikation som exempelvis tecken som stöd eller bildstöd.

Du är trygg i dig själv, har självinsikt och är flexibel. Vi ser även att du har en god förmåga till samarbete, är lyhörd och kan kommunicera med både brukare, kollegor, chef samt anhöriga på ett bra sätt. Du har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv, att lyssna in och anpassa dig till andras behov. Eftersom det kommer många olika brukare till korttidshemmet är det viktigt att du kan anpassa dig efter nya förutsättningar varje dag och gillar variation. 

Är du en person som tillför entusiasm, energi och lust i arbetet? Känner du en stolthet i ditt yrke och vill göra skillnad för den enskilde? Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Tillträde: Omgående

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 85% 

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10067

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

Stödassistent till Hjulsbrovägens korttidsboende

Linköpings kommun