halsojobb.se

Stödassistent till gruppbostaden Nybodagatan 16 enligt LSS i Solna

Företag Solna stad
Ort
Kategorier
Utgår

2019-09-23

Ansök nu

Stödassistent till gruppbostaden Nybodagatan 16 enligt LSS i Solna

Omvårdnadsförvaltningen ansvarar för äldreomsorgen samt omsorg om personer med funktionsnedsättning. Verksamheten drivs genom privata entreprenörer eller i Solna stads regi och vår uppgift är att hjälpa människor till ett tryggt, självständigt och värdigt liv.

Om arbetsplatsen

Humaniora vård och omsorg är den kommunala utföraren i Solna Stad. Vi ansvarar bland annat för fem grupp- och servicebostäder enligt LSS, assistansverksamhet i form av personlig assistans, avlösarservice, ledsagning och kontaktpersoner.

Vi har en medarbetare som kommer avsluta sitt arbete på gruppbostaden Nybodagatan16 och nu söker vi ersättare för henne. Tjänsten är vaken natt och är på 69% tjänstgöringsgrad. Gruppbostaden har plats för sju boenden med beviljat stöd och service enligt LSS. De boende är vuxna personer med funktionsnedsättningar, utvecklingsstörning, autism och autismliknande tillstånd. Verksamheten har vaken natt.

Vad innebär arbetet?

Arbetet som stödassistent under natten innebär att du utgår ifrån de boendes önskemål och individuella behov. Du ger stöd till brukarna utifrån ett pedagogiskt förhållningsätt. Arbetet kan även innebära att du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, stöd i matsituationer, medicinhantering samt ledsagning vid behov. Även stöd med kommunikation kan förekomma.

En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera brukarna till självständighet, att nå sina egna målsättningar och till att ha en meningsfull vardag. Delaktighet och självbestämmande är våra ledord i arbetet med våra brukare.

I dina arbetsuppgifter som stödassistent ingår även att dokumentera och planera utifrån de boendes genomförandeplaner.

Arbetet är förlagt på kvällar/nätter och under veckans alla dagar.

Vem söker vi?

Vi vill att du har en utbildning inom vård och omsorgsprogrammet inriktningen funktionsnedsättning eller annan utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med personer med autism/utvecklingsstörning samt att arbeta lågaffektivt vid problemskapande beteende.

Vi söker dig som ser sig själv som flexibel, empatisk och serviceinriktad person samt med god kommunikationsförmåga. Du ska ha goda kunskaper i svenska och kunna uttrycka dig obehindrat i tal och skrift. Erfarenhet av dokumentation är meriterande. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Mer information och ansökan

Vi rekryterar fortlöpande och ser fram emot att läsa din ansökan snarast, dock senast den 2019-09-23. Intervjuer kommer att hållas löpande under annonseringstiden.

Vid frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till Solna stads rekryterare, via rekrytering@solna.se

Vid frågor som handlar om utannonserade tjänsten är du välkommen att höra av dig till verksamhetschef Melek Kücük 08-746 31 05.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Stödassistent till gruppbostaden Nybodagatan 16 enligt LSS i Solna

Solna stad