halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Stödassistent till Ellen Keys fritids och korttidshem

Ort
Kategorier
Utgår

2022-06-29

Ansök nu

Stödassistent till Ellen Keys fritids och korttidshem

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 600 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor.

Inom LSS Funktionsstöd bedrivs ett antal verksamheter som erbjuder avlastning, miljöombyte samt rekreation till barn och ungdomar med funktionsvariationer. Målsättningen är att avlasta anhöriga. Verksamheten formas efter individens/gruppens behov och förutsättningar. Verksamhetens mål är i enlighet med LSS-lagstiftningen och ska främja jämlikhet i levnadsvillkor och full delaktighet i samhällslivet.

Vill du vara med och skapa bra dagar tillsammans med oss på Ellen keys korttidshem och fritids? Målgruppen är barn och ungdomar med en funktionsvariation från 0-21 år. 

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi en ny kollega för en tidsbegränsad anställning på 70%. Din arbetstid kommer vara förlagd till dag, kväll och helg. 

Hos oss arbetar du med att tillgodose barnen och ungdomarnas individuella behov, tillsammans med dina kollegor är du en viktig pusselbit i att skapa en meningsfull vardag. Att arbeta som stödassistent innebär att stödja varje brukare till självständighet. Arbetsuppgifterna varierar beroende på behovet hos barnen/ungdomarna, men innebär daglig omvårdnad och medicinering. Barnen/ungdomarna ska också erbjudas meningsfull sysselsättning, ADL träning, kommunikation, lek och samvaro samt röra sig ute i samhället. Arbetet som stödassistent innebär att stötta barn/ungdomarna både praktiskt och handgripligen i de vardagliga uppgifterna utifrån deras förutsättningar. Du ska kunna motivera, aktivera och ge stöd genom pedagogiskt arbete.

Stödet ska ges så att den egna förmågan stärks och tillvaratas, det förutsätter den egna individens aktiva medverkan och delaktighet. Som stödassistent ser vi att du har ett reflekterande arbetssätt med brukaren i fokus. I rollen ingår att dokumentera i verksamhetssystemet Treserva och du kommer också ha en nära kontakt med närstående och andra samverkansparter. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en godkänd utbildning från vård och omsorgsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av arbete eller praktik inom stöd, vård och omsorg. Det är önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar samt med personer med intellektuell och/eller fysisk funktionsnedsättning. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta utifrån IBIC samt kunskap om alternativ kompletterande kommunikation. 

Arbetet innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär att vi har ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Du har förmåga att använda digitala verktyg i ditt arbete och det är meriterande om du har erfarenhet av att dokumentera i journalsystem.

Som person är du självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga som innebär att du kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2022-12-31

Sysselsättningsgrad: 70%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9680

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

Stödassistent till Ellen Keys fritids och korttidshem

Linköpings kommun