halsojobb.se

Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg, hemsjukvård, individ- och familjeomsorg och omsorg om funktionshindrade på hela Gotland. Våra cirka 1900 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har brukarna i centrum.

Vi ger stöd och service till personer med funktionsnedsättningar av olika slag. Du arbetar för att underlätta och stödja den enskilde till att klara det praktiska i vardagen. Målet är att de skall få ett så självständigt liv som möjligt.

Med den enskilde i centrum arbetar vi med individuella genomförandeplaner, där arbetet planeras och genomförs utifrån vår värdegrund: förtroende, omtanke och delaktighet.

Avdelningen omsorg om personer med funktionsnedsättning kommer att starta upp en kompetens-och bemanningsenhet med syfte att säkerställa kontinuitet och kompetens inom avdelningen. Det kommer att ske succesivt under 2020, uppstart är beräknad till den första november 2019. Vi söker inledningsvis ca 15 medarbetare som är intresserade av att arbeta inom enheten.

Arbetsuppgifter

Som stödassistent/boendeassistent kommer du att arbeta på våra enheter inom avdelningen omsorg om personer med funktionsnedsättning. Arbetet innebär att ge stöd, service och omvårdnad till personer med funktionsnedsättning utifrån beslut om insats enligt SoL, LSS och HSL.

Du kommer att arbeta på ett grundschema med förlagd arbetstid dagtid, kvällstid, natt, sovande jour och varannan helg. Tjänsterna kommer vara förlagda områdesvis som södra, norra och mellersta Gotland. Men du ska kunna gå över områdena när verksamheten har behov av det.

Det kommer att ställas höga krav på att självständigt kunna planera och administrera ditt schema utifrån avtal och gällande rutiner.

Du kommer att vara en del i uppbyggnaden av en helt ny organisation och ska därför vilja bidra med kreativitet och innovativa lösningar.

Kvalifikationskrav

Vi ser att du som söker har genomfört en gymnasial utbildning, meriterande med inriktning på socialpedagogik. Det är också meriterande om du innehar specialkompetenser som till exempel handledare utmanande beteende, MI, lågaffektivt bemötande, tecken som stöd och om du har tidigare erfarenhet av arbete inom LSS och Sol verksamheter. Det är även bra om du har erfarenhet och intresse av schemaläggning och planering.

Vi söker dig som har social kompetens och ett pedagogiskt förhållningssätt. Du är lugn, trygg och har ett stort tålamod. Du har ett stort intresse för att arbeta med människor och kunna jobba självständigt. Du ska vara mycket flexibel med din arbetstid och trivas med att arbeta på olika enheter med många olika arbetskollegor. Vi ser att du har goda kunskaper inom digitalisering och dokumentation samt vilja lära sig mer. Det är viktigt att du är trygg i det svenska språket, både när det gäller tal och skrift. Krav på körkort och tillgång till egen bil.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning på AB med bilaga D.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 59000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Kontakt

Thony Sundstrand
0498-204601

Lotta Segerdahl Vahlby
Rekryterare
0498-26 93 25

Logga

Stödassistent/­boendeassistent

Företag Region Gotland
Ort
Kategorier
Utgår

2019-09-29

Ansök nu

Dela detta jobb