halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Stödassistent

Ort
Kategorier
Utgår

2021-11-30

Ansök nu

Stödassistent

Socialförvaltningen, Funktionsstöd, Niklasgården

Arbetsuppgifter

Niklasgården är ett korttidsboende för barn, ungdomar och vuxna. Vistelsen är till för att anhöriga eller familjehemsföräldrar som skall få avlastning i omsorgsarbetet och individerna skall erbjudas miljöombyte och rekreation.  Niklasgården har också Korttidstillsyn för skolungdomar över 12 år.

Till Niklasgården vistas individer med autism och som har omfattande stödbehov. Omvårdnadsuppgifter förekommer utifrån individens stödbehov. Här planeras aktiviteter oftast enskilt men ibland även i grupp beroende på intresse och behov. Aktiviteter kan bland annat vara olika sinnesupplevelser, fysisk aktivitet, skapande i olika former, utevistelse och data.

Din roll som stödassistent innebär ett individnära arbete, att delta i det vardagliga arbetet tillsammans med individen. På Niklasgården så arbetar vi enligt en tydliggörande pedagogik som bygger på att göra världen så tydlig och förutsägbar som möjligt. Vi arbetar också utifrån ett lågaffektivt förhållningssätt.

Tillsammans med övrig personal ansvarar du för planering, genomförande, utvärdering och utveckling av verksamheten. I arbetsuppgifterna ingår också dokumentation, såväl enskilt som tillsammans med övrig personal. Du upprättar aktivitetsbeskrivningar och genomförandeplaner för att tillgodose individens intressen och behov. Du bidrar med att skapa meningsfullhet och trygghet där verksamheten formas efter individens förmågor och behov.

Det förekommer regelbunden kontakt och kommunikation med vårdnadshavare, dokumentation, och systematiskt kvalitetsarbete ingår i arbetsuppgifterna.

Arbetstiden är förlagd till mornar och kvällar samt varannan helg.

Kvalifikationer

Vi vill att du har avslutade och godkända studier från barn- och fritidsprogrammet, stödpedagog, fritidsledare, eller liknande. Meriterande om du tidigare har arbetat inom LSS. Hos oss är det viktigt att du har en god människosyn, ett respektfullt bemötande och en god pedagogisk förmåga. Som Stödassistent arbetar du i nära samarbete med individen och tillsammans skapar ni innehållet i verksamheten. Det krävs att du är flexibel, lyhörd och kreativ. I arbetet möter du många olika individer och kollegor och därför ställs höga krav på social smidighet, självständighet och en trygghet i sig själv. Det är också viktigt att du kan se individens balans mellan aktivitet, rörelse och vila.

Du behöver ha datorvana samt kunna uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Vi ser gärna att du har god kunskap om dokumentation.

B-körkort är ett krav för verksamheten.

Vision och värdegrund
Olofströms kommun ska vara stolt och expansiv! År 2025 är vi 14 000 invånare. Utifrån denna vision utgår kommunfullmäktiges tre övergripande mål: - Nära till allt, Barnen i centrum och Jobb till 1000.

Som medarbetare hos oss är du en viktig resurs. Oavsett var du jobbar är du en representant för hela Olofströms kommun. Det är viktigt att du delar vår värdegrund och arbetar efter värdeorden: mod, engagemang, delaktighet och kvalitet.

Jämställdhet och mångfald
Hos oss på Olofströms kommun är det din talang, ambition och kompetens som är avgörande. Vi är övertygade om att mångfald ger mervärde och eftersträvar att återspegla den mångfald som finns i samhället.

Ett hållbart arbetsliv
Olofströms kommun har ett hälsofrämjande förhållningssätt, det vill säga att vi lägger tyngdpunkten på möjligheterna, det friska och det som fungerar bra. Det hälsofrämjande förhållningssättet genomsyrar både ledarskap och medarbetarkap där arbetsklimatet uppmuntrar en kommunikation som är öppen och tydlig.

Övriga upplysningar
Olofströms kommun tillämpar drogtest innan beslut om nyanställning.

Ansökan
Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Ansökan sker via länk på www.olofstrom.se/lediga-jobb. Bifoga CV och personligt brev.    

Till bemannings- och rekryteringsföretag samt till dig som är försäljare
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform

     

Tillsvidareanställning

Anställningsform

 

Heltid

Antal lediga befattningar

 

2

Sysselsättningsgrad

 

100%%

Ort

 

Olofström

Land

 

Sverige

Referensnummer

 

2021/137

Kontakt

 

Karin Wennerlöf Lilja, 0454-93264

Facklig företrädare

 

Kommunal sydost sektion Olofström, 010-442 79 10

Publicerat

 

2021-11-11

Sista ansökningsdag

 

2021-11-30

Dela detta jobb

Stödassistent

Olofströms kommun - Socialförvaltningen