halsojobb.se

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1500 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Sterilcentralen levererar sjukhussteriliserat gods till sjukvården över hela Gotland, förutom till tandvården. Leverans sker även av fabrikssterilt gods.

Vår största kund är Visby lasaretts operationsavdelning. Operation har fem operationssalar som vetter till tre avvecklingsrum. Maskinparken på operation är ny.

På sterilcentralen finns två 9-korgars autoklaver och en väteperoxidsterilisator. Operation har en mindre autoklav för akuta behov.

Vi är en certifierad verksamhet som kräver engagemang i kvalitetssystemet.

Sterilcentralen är belägen på Visby lasarett och här arbetar idag fem steriltekniker och tre undersköterskor.

Arbetsuppgifter

Då sterilcentralen saknar egen diskcentral är steriltekniker operationsavdelningen behjälpliga på plats med rengöring av instrument efter operationerna.
Efter rengöring skickas godset till sterilcentralen via hiss.

Verksamheten ansvarar för sorteringen, där tas allt gods emot som inte kommer från operation. I packrummet kontrolleras, funktionskontrolleras, förpackas och steriliseras instrumenten. Godset lagerhålls i sterilförrådet alternativt frisläpps till kunden.
Vi har också ansvar för varuförsörjningens sterilförråd där fabrikssterilt gods levereras till hela Gotland. Även operation är ett eget ansvarsområde.

Vi är en liten enhet med åtta anställda, vilket ställer krav på en bred kunskap hos medarbetarna. Du roterar veckovis mellan ansvarsområdena för att skapa en varierande arbetsmiljö och för att upprätthålla kompetens.

Kvalifikationskrav

Vi ser att du som söker har genomgått sterilteknikerutbildning och har godkända betyg från yrkeshögskolan.

Då det förekommer lunga lyft är det en förutsättning att du har en god fysik.
Du besitter stor flexibilitet och god förmåga att hitta lösningar. Vi ser gärna att du är serviceinriktad och har ett professionellt förhållningssätt då vi har ett nära samarbete med kunderna.

Erfarenhet av steriltekniskt arbete eller operationsverksamhet är meriterande.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 59000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Logga

Steriltekniker

Företag Region Gotland
Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-24

Ansök nu

Dela detta jobb