halsojobb.se

-->

ST-läkare till Medicinsk enhet Hematologi

Ort
Kategorier
Utgår

2020-04-10

Ansök nu

ST-läkare till Medicinsk enhet Hematologi

 

Medicinsk enhet (ME) Hematologi bedriver en omfattande och högspecialiserad hematologisk vård innefattande alla delar av hematologi, inklusive koagulation. Forskning, utbildning och utveckling är en viktig, integrerad och naturlig del av vår verksamhet. Vi har verksamhet på Karolinska Huddinge, Solna och på Danderyds sjukhus. 
Vi söker nu ytterligare ST-läkare som är intresserad av att bidra till ME Hematologis verksamhet både vad gäller utmärkt kliniskt patientomhändertagande, forskning och utbildning. 

Om tjänsten
Som ST-läkare på ME Hematologi arbetar du både i öppenvård (dagvård/behandlingsavdelning och mottagning) och i slutenvård. Du arbetar självständigt som underläkare under handledning och förväntas ta ett stort eget ansvar för varje patient och dela ansvaret för vår kliniska verksamhet. 
ME Hematologi har ett omfattande utbildningsuppdrag där alla medarbetare bidrar till att utveckla både andras och den egna kompetensen. Undervisning av yngre och blivande kollegor ingår som en naturlig del av det dagliga arbetet. 
Arbetet på ME Hematologi genomsyras av ett vetenskapligt synsätt varför det är viktigt att du har erfarenhet av, eller ambitioner för att bedriva eget vetenskapligt arbete. Din kliniska tjänstgöring kan med fördel kombineras med forskning, förutsatt att finansierad forskningstid finnes.
Tjänsten innebär tillsvidareanställning med specialisering i hematologi enligt SOSFS 2015:8.

Vi söker
Vi söker dig som har ett uttalat intresse för hematologi, forskning, utbildning och utveckling. Du är ansvarsfull, har en hög ambition och lätt för att samarbeta. Vidare delar du Karolinskas värderingar; Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn.

Kvalifikationer
Du är legitimerad läkare med erfarenhet av tjänstgöring inom hematologi och internmedicin. Ett vetenskapligt intresse och forskning inom hematologi eller koagulationssjukdomar liksom erfarenhet och intresse av undervisning är meriterande. Tidigare erfarenhet från och tjänstgöring på internmedicinsk klinik är tillika meriterande. 

Du är en ansvarsfull, noggrann och flexibel kollega med aktiv egen forskning eller intresse för undervisning och utvecklingsarbete. Du är även utrustad med medkänsla och engagemang i vården av svårt sjuka patienter. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet i urvalsprocessen.
 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

- Bevis om medicine doktorsexamen  

- Bevis om docentur  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Tema Cancer är ett av de största av Karolinska Universitetssjukhusets teman. Tema Cancer bedriver sin verksamhet huvudsakligen i Huddinge och Solna, men har även verksamhet på Danderyds sjukhus. Tema Cancer har cirka 2 000 medarbetare och utreder, behandlar och vårdar patienter med någon form av malign tumörsjukdom samt benign hematologi och koagulationssjukdom.  

Genom att arbeta med värdebaserad vård där multiprofessionella och multidisciplinära team samarbetar strävar vi efter resultat som gör skillnad för patienten. Vårt nära samarbete med Karolinska Institutet gör att vi även kan bedriva omfattande patientnära klinisk forsknings- och utbildningsverksamhet. 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret. 

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

ST-läkare till Medicinsk enhet Hematologi

Karolinska Universitetssjukhuset