halsojobb.se

ST-läkare till ME Klinisk fysiologi

Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-10

Ansök nu

ST-läkare till ME Klinisk fysiologi

Funktionell bilddiagnostik inom hjärt-, kärl-, lung- och njursjukdomar är efterfrågad idag och blir ännu viktigare i framtidens hälso-och sjukvård. Vi på ME Klinisk Fysiologi på Karolinska Universitetssjukhuset arbetar med och utvecklar kontinuerligt diagnostiken och metoderna. Vill du delta aktivet i den utvecklingen? ME Klinisk Fysiologi är inne i en utvecklingsfas med moderna lokaler, ny utrustning och erbjuder nu en ST-läkartjänst.

Om oss

Medicinsk enhet (ME) Klinisk Fysiologi på Karolinska Universitetssjukhuset är en av de största fysiologenheterna i landet där vård, forskning och utbildning är viktiga delar. Den medicinska enheten har ett stort kunnande och ett dynamiskt arbetsklimat med stora kontaktytor med övriga specialiteter. Här bedrivs nationell och internationell forskning och utveckling inom flera områden. Vi är cirka 80 medarbetare och vår verksamhet bedrivs i Solna och Huddinge. Vi erbjuder både basal och högspecialiserad patientbunden diagnostik.

Vårt utbud av undersökningsmetoder inom bildgivande tekniker är stort: ultraljudsdiagnostik avseende hjärta och kärl med 3D/4D, MR-hjärta, nuklearmedicinsk hjärtdiagnostik med SPECT/CT-utrustning (Huddinge) och en hjärtdedikerad gammakamera, D-SPECT (Solna). Kliniska fysiologer deltar aktivt i hjärt-CT-diagnostik. 

Övrig verksamhet omfattar central hemodynamik samt arbets- och lungfysiologi, inklusive ergospirometri.  

Vi erbjuder

En ST-tjänst på FO Klinisk Fysiologi innebär stor möjlighet till både en bred och djup klinisk utbildning med anledning av storleken på enheten och förekomsten av högspecialiserad, avancerad diagnostik.

Om tjänsten

Hos oss får du arbeta självständigt men under handledning. ST-tjänsten läggs upp i samråd med sektionschef, studierektor och handledare med deltagande i regionalt utbildningsprogram samt kurser för att uppfylla utbildningsmålen. För det vetenskapliga ST-arbetet avsätts tre månader med goda möjligheter till att utveckla forskningen vidare. Tjänstgöringen kommer att fördelas jämnt mellan Solna och Huddinge under hela ST-tiden. 

Vi söker

Vi söker dig som är utvecklingsinriktad, flexibel och initiativrik. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och inte minst vid god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du har ett forskningsintresse.

Kvalifikationer

Krav: Legitimerad läkare med genuint intresse för klinisk fysiologi.

Meriterande: Dokumenterad forskning eller annan specialistutbildning i närliggande område är extra meriterande.

Välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

- Bevis om medicine doktorsexamen  

- Bevis om docentur  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning. Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Bild och Funktion är en sjukhusövergripande funktion som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom Radiologi, Medicinsk Strålningsfysik, Nuklearmedicin och Fysiologi vid Karolinska Universitetssjukhuset. Funktionen samlar alla sjukhusets resurser inom kompetensområdet i en organisation som omfattar drygt 900 medarbetare och indelas i nio funktionsområden i Huddinge och Solna.  

Inom Bild och Funktion möts den nyaste, mest avancerade tekniken och högspecialiserade läkare, sköterskor, fysiker och biomedicinska analytiker. Tillsammans skapar vi ett högkompetent team med patienten i fokus.  

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

ST-läkare till ME Klinisk fysiologi

Karolinska Universitetssjukhuset