halsojobb.se

ST-läkare till Klinisk farmakologi

Ort
Utgår

2021-10-03

Ansök nu

ST-läkare till Klinisk farmakologi

Är du legitimerad läkare och vill ha ett omväxlande och lärorikt arbete kring alla aspekter av läkemedel och läkemedelsanvändning? Då kanske det är dig vi söker!

Vi erbjuder
En ST-tjänst inom Klinisk farmakologi med möjlighet till både bredd och djup i en akademisk miljö. Den medicinska enheten Klinisk farmakologi vid Karolinska Universitetssjukhuset bedriver en av de bredaste kliniskt farmakologiska verksamheterna i världen.

Om tjänsten
Klinisk farmakologi är en medicinsk specialitet som syftar till en rationell och säker läkemedelsanvändning. Kliniska farmakologer gör olika typer av konsultativa insatser i läkemedelsfrågor, värderar vetenskaplig dokumentation kring nya och gamla läkemedel, medverkar i planering och genomförande av kliniska läkemedelsprövningar, bidrar till individanpassad dosering utifrån laboratorieanalyser, utvecklar metoder för missbruksdiagnostik (inklusive dopning) samt arbetar på olika sätt med läkemedelssäkerhet. Vid Karolinska Universitetssjukhuset samverkar vi också med andra kliniker på mottagningar där misstänkta läkemedelsbiverkningar utreds. Undervisning och producentobunden fortbildning i läkemedelsfrågor är andra viktiga arbetsuppgifter.

Vi arbetar dagligen med läkemedelsproblem hos individuella patienter samt bygger upp, underhåller och kvalitetssäkrar farmakologiska kunskapstjänster och förskrivarstöd. Kliniska farmakologer utgör också en hörnsten i Region Stockholms strategiska läkemedelsarbete inom Läkemedelskommittén och dess expertgrupper.

Som ST-läkare är du huvudsakligen placerad i Huddinge, men delar av ST-utbildningen sker i Solna.

Vi söker
Vi söker dig som: 

  • Tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor, ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser samt anpassar dina handlingar till detta.

  • Talar klart, välformulerat och engagerat i enskilda möten och i små och stora grupper. Du lyssnar och är mottaglig för motparten och anpassar dig till situationen.

  • Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt sätter upp och håller tidsramar. Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard och lägger stor vikt vid att leva upp till dessa.

  • Har förmågan att väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. 

  • Är intresserad av forskning och av att undervisa läkarstudenter, kollegor och annan hälso- och sjukvårdspersonal.

Kvalifikationer
Krav:

  • Legitimerad läkare.

  • Språkkunskaper motsvarande C2 i svenska och minst C1 i engelska enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk.

Meriterande:

  • Erfarenhet av undervisning, forskning och/eller kvalitetsarbete.

  • Tidigare erfarenhet av klinisk farmakologi

  • Tjänstgöring som läkare inom patientvårdande och läkemedelsintensiva specialiteter.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. Personligt brev
2. CV
3. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Yrkeslegitimation

Sex månaders provanställning tillämpas. Anställning kan komma att ske löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska är en sammanslagning av Karolinska Universitetslaboratoriet och Bild och Funktion. Verksamheten spänner över hela det diagnostiska området inom laboratorieverksamhet, radiologi, nuklearmedicin, medicinsk strålningsfysik, radiofarmaci och strålsäkerhet inom Karolinska Universitetssjukhuset.

MDK är centrum för kompetensmässigt och tekniskt ledande diagnostik, intervention och behandling som tillgodoser patienternas behov idag och i framtiden.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här

Dela detta jobb

ST-läkare till Klinisk farmakologi

Karolinska Universitetssjukhuset