halsojobb.se

-->
 

Vi erbjuder
ST-tjänst inom Klinisk farmakologi med möjlighet till både bredd och djup i en akademisk miljö. Den medicinska enheten (ME) Klinisk farmakologi vid Karolinska Universitetssjukhuset bedriver en av de bredaste kliniskt farmakologiska verksamheterna i världen.

Om tjänsten
Klinisk farmakologi är en medicinsk specialitet som syftar till en rationell och säker läkemedelsanvändning  Kliniska farmakologer gör olika typer av konsultativa insatser i läkemedelsfrågor, värderar vetenskaplig dokumentation kring nya och gamla läkemedel och medverkar i planering och genomförande av kliniska läkemedelsprövningar. Dessutom bidrar kliniska framakologer till individanpassad dosering utifrån laboratorieanalyser, utvecklar metoder för missbruksdiagnostik (inklusive dopning) samt arbetar på olika sätt med läkemedelssäkerhet.

Vid Karolinska Universitetssjukhuset samverkar vi också med andra kliniker på mottagningar där misstänkta läkemedelsbiverkningar utreds. Undervisning och producentobunden fortbildning i läkemedelsfrågor är andra viktiga arbetsuppgifter. Vi arbetar dagligen med läkemedelsproblem hos individuella patienter samt bygger upp, underhåller och kvalitetssäkrar farmakologiska kunskapstjänster och förskrivarstöd. Kliniska farmakologer utgör också en hörnsten i Region Stockholms strategiska läkemedelsarbete inom Läkemedelskommittén och dess expertgrupper.

Som ST-läkare är du huvudsakligen placerad i Huddinge, men delar av ST-utbildningen sker i Solna.

Vi söker
Dig som är legitimerad läkare och vill ha ett omväxlande samt lärorikt arbete kring alla aspekter av läkemedel och läkemedelsanvändning. Du skall ha en god analytisk och kommunikativ förmåga.

Kvalifikationer 
Krav: 
- Legitimerad läkare
- Du behöver kunna uttrycka dig klart och tydligt i tal och skrift på både svenska och engelska. Språkkunskaper motsvarande C2 i svenska och minst C1 i engelska enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk, se mer HÄR

Meriterande:
- Erfarenhet av undervisning, forskning och/eller kvalitetsarbete
- Erfarenhet av klinisk farmakologi och tjänstgöring som läkare inom patientvårdande och läkemedelsintensiva specialiteter.

Om rekryteringsprocessen
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. CV
2. Personligt brev
3. Yrkeslegitimation 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning. Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret. Kontroll av arbets- och uppehållstillstånd kommer att ske i samband med intervju.

Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården. Vi är cirka 2 300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 50 provtagningsenheter i öppenvården. Vi har dessutom ett antal fasta och mobila tappställen för blodgivare. 

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.

OBS: Vi kommunicerar främst med e-post från vårt rekryteringssystem. För att säkerställa att alla mejl kommer fram rekommenderar vi följande:
- när du får bekräftelsemejl på din ansökan, spara avsändaren som kontakt
- se över dina filterinställningar för skräppost
- hålla utkik i din skräppost.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

ST-läkare till Klinisk farmakologi

Ort
Utgår

2020-11-29

Ansök nu

Dela detta jobb