halsojobb.se

-->

ST-läkare i Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin

Ort
Utgår

2020-06-03

Ansök nu

ST-läkare i Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin

Vi erbjuder nu en möjlighet för dig att få en specialistutbildning inom Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin.

Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin är en medicinsk enhet inom Funktionen Karolinska Universitetslaboratoriet. Vi ansvarar för blodgivning, blodkomponentframställning och distribution av blodprodukter i större delen av Stockholm. Inom verksamheten finns också en avdelning för patientbehandlingar inkluderande stamcellsskörd och stamcellshantering. Vi utför utredningar vid immunbristsjukdomar, allergier och autoimmuna sjukdomar. Vi gör också utredningar och uppföljningar i samband med transplantationer. 

En omfattande forsknings- och utvecklingsverksamhet är knuten till laboratoriet. Verksamheten är ackrediterad enligt Swedac, JACIE och EFI. Vårt ständiga förbättringsarbete syftar till att höja kvalitén på våra analyser och behandlingar samt effektivisera verksamheten. Utöver våra rutinanalyser utförs många interna och externa projekt från forskning och industri. 

Inom vårt laboratorium arbetar 360 personer. Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin är indelad i fyra sektioner: Bloddonation, Hemoterapi, Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin. Verksamhet bedrivs på Karolinska i Huddinge och Solna, men vi har också en omfattande extern verksamhet.  
 
Om tjänsten
I arbetsuppgifterna ingår bedömning av patienter före, under och efter aferesbehandlingar, immunologiska och blodgruppsserologiska utredningar samt medicinska bedömningar vid framställning av blod- och stamcellsprodukter. Du får genomgå klinikens introduktionsprogram och kommer att ha en handledare under hela ST-perioden. Du är underställd sektionschefen för Hemoterapi. Under din tjänstgöring kommer du att vara placerad både i Huddinge och i Solna. Jourtjänstgöring ingår. 
 
Vi söker 
Vi söker dig som har ett intresse för klinisk laboratoriemedicin och forskning och som vill vara med och delta i vår verksamhet i ett skede av stark utveckling. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga och flexibilitet, eftersom du kommer att arbeta tillsammans med flera olika grupper och personalkategorier. Förmåga till självständigt arbete, noggranhet och initiativförmåga värderas högt. 
 
Kvalifikationer 
Krav: Legitimerad läkare 

Meriterande: Erfarenhet inom klinisk immunologi och transfusionsmedicin samt erfarenhet av forskning.

Välkommen att söka!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  
- Yrkeslegitimation  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.  

Vi är cirka 2300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 70 provtagningsenheter i öppenvården. 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

ST-läkare i Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin

Karolinska Universitetssjukhuset