halsojobb.se

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1400 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Arbetsuppgifter

Rehabmedicin Gotland tillhör verksamhetsområde ortopedi och bedriver verksamhet inom geriatrik och rehabilitering. Gotland är på grund av sitt ö-läge unikt, och behöver därför medarbetare som ser det som en utmaning att hitta lösningar för att våra invånare skall få en högkvalitativ och patientsäker vård. En vård som innefattar länsdelssjukhusets uppdrag till högspecialiserad vård. Ortopedens bakjourslinje tar över patientansvaret under jourtid.

Verksamheten omfattar:
- Vårdavdelning med sju vårdplatser för geriatrisk eftervård och rehabilitering, samt två vårdplatser för akut geriatrik med rehabiliteringsinriktning
- Dagvårdsavdelning och mottagning för neurorehabilitering
- Smärtmottagning
- Gåskola, efter amputationer
- Botox-mottagning
- Minnesmottagning

ST-tjänst i geriatrik eller rehabiliteringsmedicin, enligt specialitetsföreningens målbeskrivning. Utbildningsplan kommer att upprättas, utformning i samråd med handledare och studierektor. Randutbildningar på fastlandet upp till ca 1,5 år kommer att bli aktuellt.

Du kommer att med hjälp av erfarna kollegor utbildas till specialistläkare enligt målbeskrivning. Detta sker dels genom sedvanliga arbetsuppgifter inom verksamhetsområdet, dels kurser, självstudier, förbättringsarbete etc. Jourtjänstgöring ingår.
Sjukvårdsuppdraget på Gotland präglas av stor klinisk bredd. Det ställer särskilda krav på samarbete med övriga specialiteter och yrkesgrupper för att ge patienterna optimalt och säkert omhändertagande.
Gotland har ett samarbete med Uppsala Universitet inom forskning och utveckling och vi ser gärna att sökande har ett forskningsintresse.

Kvalifikationskrav

Vi ser att du som söker har läkarlegitimation (Socialstyrelsen) med intresse för geriatrik eller rehabiliteringsmedicin.
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 59000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Kontakt
Eva Zeisig
Överläkare/verksamhetsområdeschef
0498-26 44 89, 070-788 79 41
Regina Göbel
Facklig representant, Gotlands läkarförening (GLF)
0498-269000
regina.gobel@gotland.se

 

 

Logga

ST-läkare geriatrik och rehabiliteringsmedicin

Företag Region Gotland
Ort
Utgår

2019-10-27

Ansök nu

Dela detta jobb