halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

ST-läkarchef till Klinisk genetik och CMMS

Ort
Utgår

2022-08-16

Ansök nu

ST-läkarchef till Klinisk genetik och CMMS

Vi erbjuder
Klinisk Genetik och Centrum för medfödda metabola sjukdomar (CMMS) är en medicinsk enhet som tillhör funktionen Medicinsk Diagnostik Karolinska (MDK).

Här arbetar vi med precisionsdiagnostik för sällsynta sjukdomar och leukemier med analyser i utvecklingens framkant. Vi träffar familjer med misstänkta ärftliga sjukdomar på vår mottagning och bidrar till att fler patienter får en korrekt diagnos och uppföljning.

Som anställd på Karolinska Universitetssjukhuset får du självklart ta del av de förmåner som vi erbjuder. Läs mer här.

Om tjänsten
Sektionen som du tillhör har ansvar för vår patientnära verksamhet som omfattar diagnostik av och genetisk vägledning för misstänkta ärftliga sjukdomar, bland annat olika syndrom, sällsynta sjukdomar, ärftlig demens och cancer. Dessutom har sektionens medarbetare ansvar för konsultverksamheten mot våra kollegor i sjukvården och medicinska bedömningarna av vår laboratoriediagnostik.

Du kommer att leda arbetet inom din enhet i nära samarbete med din sektionschef och enhetschefen för mottagningen, samt med sektionscheferna på våra laboratorier. Arbetet innebär också ett tätt samarbete med vår ST-studierektor för att ST-läkare ska kunna nå sina mål för utbildningen. Du kommer att ha fullt personalansvar för dina närmaste underställda (cirka 20 läkare under utbildning) inklusive ansvar för arbetsmiljö, rekrytering, lönesättning, medarbetarsamtal, ekonomi, miljö och kvalitetsarbete.

Tjänsten är ny, vilket innebär att den kommer att utformas av dig i aktiv dialog med dina närmaste chefer. I tjänsten ingår kliniskt arbete där omfattning och innehåll diskuteras med din sektionschef.

Vi söker
För att leda en verksamhet i framkant behöver du förutom goda kunskaper inom området, vara prestigelös samt ha lätt för att samarbeta med olika personalkategorier. Du är trygg, stabil och har självinsikt samt ser relationer i sitt rätta perspektiv och kan skilja på det personliga och professionella. Du styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande.

Slutligen förväntas du vara en närvarande ledare med helhetssyn som fortsätter att verka för en god sammanhållning i en trivsam arbetsmiljö.

Kvalifikationer
Krav:

  • Svensk läkarlegitimation med specialistbevis i klinisk genetik eller minst 3-årig högskoleutbildning med relevant yrkeserfarenhet inom genetik 
  • Dokumenterad erfarenhet av ledarskap
  • Arbetslivserfarenhet inom relevant område så som kliniskt genetisk laboratorieverksamhet och genetisk vägledning
  • Goda kunskaper i svenska och engelska språket, skriftligt och muntligt

Meriterande:

  • Erfarenhet av att ha arbetat med förändrings- och utbildningsfrågor
  • Forskningserfarenhet inom relevant område
  • Tidigare chefserfarenhet

Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. 

Din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna.  

Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm (öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn Martin Engvall, Läkarföreningen Telefon
08-12371473 Namn Cecilia Arthur, Läkarföreningen Telefon
cecilia.arthur@regionstockholm.se Namn Mirja Räihä, Kommunal Telefon
08-12375174 Namn Leif Karlsson, Akademikeralliansen/Naturvetarna Telefon
08-12371442 Namn Bodil Nielsen, Vision Telefon
0722-542404 Namn Jesper Carming, Vårdförbundet Telefon
0812370751 Namn Anna TIljander, Vårdförbundet Telefon
08-12370000

 

Dela detta jobb

ST-läkarchef till Klinisk genetik och CMMS

Karolinska Universitetssjukhuset