halsojobb.se

Specialpedagog till Barnhörselhabiliteringen, inriktning skola

Ort
Utgår

2021-10-27

Ansök nu

Specialpedagog till Barnhörselhabiliteringen, inriktning skola

Välkommen till Barnhörselhabiliteringen på Rosenlund och till Stockholms vackraste utsikt!

Om oss
Vi hjälper och stöttar barn och ungdomar mellan 0-20 år med medfödd/förvärvad hörselnedsättning och dövhet. Vi är cirka 40 medarbetare och vi som arbetar här är specialpedagoger, audionomer, ingenjörer, kuratorer, logopeder, läkare, medicinska sekreterare, psykolog, undersköterskor och teckenspråkslärare. En stor och viktig del i vårt arbete är att vi arbetar i tvärprofessionella team med hörselhabiliterande insatser där barnet/ungdomen och dess familjer är i centrum.

Vi söker nu en ny medlem till vårt Länsteam - Ett länsövergripande team med inriktning på barn och ungdomar som förutom sin hörselnedsättning har någon ytterligare funktionsvariation, där du kommer vara en självklar och viktig medlem i ditt team!

Om tjänsten
Arbetet som specialpedagog här på Barnhörselhabiliteringen innebär en fantastisk möjlighet till omväxlande och utvecklande arbete. Du kan komma att träffa barn i alla åldrar, men den utlysta tjänsten har ett fokus på ungdomar från 8-20 år.

Du kommer att arbeta med identitetsstärkande och motiverande samtal, råd och stöd kring hantering av hörhjälpmedel till barn/ungdom och till vårdnadshavaren. Vidare kommer du att samverka med skolor kring råd och stöd för att ge eleven bästa möjliga förutsättningar i skolmiljön.

Information om hörselnedsättning, dess konsekvenser samt den enskilda elevens förutsättningar och behov erbjuds via Hörselkonsultationer, som följs upp med observation och möte på elevens skola. Vi samverkar även med hörselpedagoger i elevens hemkommun, Specialpedagogiska skolmyndigheten, döv-blindteam, syncentralen samt övriga habiliteringar inom Region Stockholm.

I våra insatser ingår även ett stort utbud av grupp- och kursverksamhet som vänder sig till barn/ungdomar och deras familjer. Du kommer att vara med på teammottagningar och regelbundna ronder samt ha ett nära och kunskapsutbytande samarbete med alla professioner.

Vi söker
Vi söker dig som:

  • är samarbetsorienterad men också kan arbeta självständigt.

  • är serviceinriktad med patienten i fokus.

  • är flexibel och har god planeringsförmåga.

  • är engagerad och har ett aktivt deltagande i sin egen läroprocess och i utvecklandet av verksamheten.

  • är intresserad av tvärprofessionellt arbete utifrån evidensbaserade metoder.

  • är van att handleda och presentera inför olika grupper.

Stor hänsyn tas till personliga egenskaper och lämplighet.

Kvalifikationer
Krav:

  • Specialpedagogutbildning och erfarenhet av att arbeta med barn/ungdomar.

Meriterande:

  • Utbildning och/eller erfarenhet inom området hörsel/dövhet.

Varmt välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev
- Yrkeslegitimation 
- Bevis om specialistkompetens 

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.
Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Akut och Reparativ Medicin
Tema Akut och Reparativ Medicin består av fem medicinska enheter (Akut, Trauma/akutkirurgi och ortopedi, Plastikkirurgi och kraniofaciala sjukdomar, Öron, näsa, hals, hörsel och balans samt Transplantation).

Vårt arbete inom forskning och utbildning innefattar både medicinska och omvårdnadsämnen och sker i samarbete med Karolinska Institutet och andra utomstående aktörer. Grundutbildningsuppdraget är en stor och viktig del av verksamheten och vi är långt framme inom området verksamhetsförlagd utbildning (VFU).

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Specialpedagog till Barnhörselhabiliteringen, inriktning skola

Karolinska Universitetssjukhuset