halsojobb.se

Specialistläkare till Vuxenpsykiatriska länssjukvårdskliniken, Sundsvall

Ort
Kategorier
Utgår

2021-09-22

Ansök nu

Specialistläkare till Vuxenpsykiatriska länssjukvårdskliniken, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Vuxenpsykiatrin i Västernorrlands län har tre utbudspunkter, Sundsvall/Härnösand, Örnsköldsvik och Kramfors/Sollefteå. Den specialiserade psykiatrin arbetar främst med prevention, diagnostik, vård och behandling av psykisk sjukdom och allvarligare psykiska störningar. All jourverksamhet kvällar och helger samt all tvångsvård sker i Sundsvall och omfattar även Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Vi söker en specialistläkare med tjänstgöring inom psykiatrisk slutenvård med placering i Sundsvall!

Arbetsuppgifter

Som specialistläkare hos oss har du stora möjligheter att planera din arbetsdag. I din roll arbetar du med sedvanliga arbetsuppgifter som specialistläkare inom psykiatrisk heldygnsvård i Sundsvall, med placering på någon avdelning alternativt vid den psykiatriska akutmottagningen. Du tar beslut som har med LPT-vård samt agerar psykiatrisk specialistkonsult för övriga kliniker på sjukhuset och är stöd till primärjouren, Du handleder underläkare samt hantera eventuella förfrågningar från psykiatriska heldygnsvården under jourtid. I uppdraget ingår även insatser gentemot RPK exempelvis. läkemedelsfrågor och förlängning av avskiljning. I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring vardagsnätter och helger. Det ingår också att med visst intervall vara dagbakjour vardagar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare och har specialistkompetens utfärdat av socialstyrelsen inom psykiatri. Vidare har du goda kunskaper i det svenska samt det engelska språket och behärskar dessa i både tal och skrift. Meriterande är erfarenhet av psykiatrisk vård och behandling samt erfarenhet av distansarbete sen tidigare. Du som söker har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och självständigt samt främjar god teamsamverkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Följande dokumentation skall bifogas din ansökan enligt handläggningsordning för sakkunnigprövning vid anställning av specialistutbildade läkare vid akademiska sjukvårdsenheter och universitetssjukvårdsenheter:

1. Vetenskapliga meriter (om tillämpligt)
- Intyg om akademisk grad, exempelvis medicine doktor eller docent
- Fullständig publikationslista

2. Pedagogiska meriter (om tillämpligt)
- Intyg/dokumentation om undervisningserfarenhet
- Intyg om handledarkurs (grund- eller specialistutbildning)

3. Kliniska och övriga meriter (om tillämpligt)
- Intyg om sub-specialisering
- Intyg/dokumentation om ledningsuppdrag och/eller verksamhetsutveckling

Kontroll av läkarlegitimation och samtliga relevanta specialistbevis via Socialstyrelsen (HOSP) kommer att ske när ansökan inkommit.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-22

 

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Kristina Nordén

Enhetschef

Telefon: +46702110847

E-post: kristina.norden@rvn.se

 

Eija Antonilli

Sveriges Läkarförbund

Telefon: +46761431696

E-post: eija.antonilli@rvn.se

Dela detta jobb

Specialistläkare till Vuxenpsykiatriska länssjukvårdskliniken, Sundsvall

Region Västernorrland