halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Specialistläkare till sektionen för Halskirurgi

Ort
Kategorier
Utgår

2021-12-08

Ansök nu

Specialistläkare till sektionen för Halskirurgi

Referens nummer

2021/2735

Om oss
Sektionen för Halskirurgi söker nu en specialistläkare. Vi är en del av Medicinsk Enhet Öron, Näsa, Hals, Hörsel och Balans (ME ÖNH, HoB) som ingår i Tema Akut och Reparativ Medicin på Karolinska Universitetssjukhuset. Verksamhetens innehåll är både elektiv och akut.

ME ÖNH, HoB har störst verksamhet i Huddinge och Solna men vi finns även på Södersjukhuset, Danderyds sjukhus och Rosenlunds sjukhus. ME ÖNH, HoB har fem sektioner som driver den medicinska utvecklingen inom respektive område.

Vi arbetar i enlighet med Karolinskas värderingar Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn och förväntar oss att även du står för dessa värderingar

Om tjänsten
Inom sektionen för Halskirurgi kommer du att ges goda möjligheter till klinisk utveckling inom området och vi förväntar oss att du snart blir självständig gällande planering, handläggning och uppföljning av våra patienter. Inom sektionen utreder och handlägger vi patienter, både barn och vuxna, med sjukdomstillstånd på hals, övre luftväg och esofagus. Du kommer att delta aktivt i sektionens alla verksamheter inom kirurgi, mottagningsverksamhet, fallkonferenser, röntgenronder samt inom fortbildning tillsammans med övriga läkare på sektionen. Din placering kommer främst att vara på Huddingesiten men du kommer även arbeta vid verksamheterna i Danderyd och på Södersjukhuset.

Som specialistläkare vid ett universitetssjukhus förväntas du medverka i undervisning, utveckling och forskning samt bedriva eget forsknings- och utvecklingsarbete. Utöver de sektionsspecifika uppdragen kommer du att arbeta med våra allmänna uppdrag. Det allmänna uppdraget inkluderar jourtjänstgöring, avdelningstjänst och konsultuppdrag på andra akutsjukhus i Stockholm. Undervisning av studenter genom föreläsningar, seminarier och demonstrationer, ibland som amanuens och kurschef de kurser verksamheten ger, ingår också i tjänsten.

Vi söker
Vi söker dig som är specialistläkare och vill vara med och utveckla den högspecialiserade vården vi utför inom sektionen för Halskirurgi. Du vill jobba i och har lätt för att samarbeta i ett team som handlägger planerad och akut vård, även under jourtid. Givetvis är du aktiv och intresserad av utvecklingsarbete, forskning och utbildning. Är du inte redan disputerad eller doktorandanmäld bör du ha en plan för detta inom den närmaste framtiden. Du ska kunna delta i hela jourverksamhetens samtliga pass och även delta i våra utbildningsuppdrag.

Kvalifikationer
Krav: Svensk läkarlegitimation med specialistbevis inom Öron- Näs- och Halssjukdomar. Du bör även vara aktiv inom forskning alternativt ha en tydlig plan för detta.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb(öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Akut och Reparativ Medicin
Tema Akut och Reparativ Medicin består av fem medicinska enheter (Akut, Trauma/akutkirurgi och ortopedi, Plastikkirurgi och kraniofaciala sjukdomar, Öron, näsa, hals, hörsel och balans samt Transplantation).

Vårt arbete inom forskning och utbildning innefattar både medicinska och omvårdnadsämnen och sker i samarbete med Karolinska Institutet och andra utomstående aktörer. Grundutbildningsuppdraget är en stor och viktig del av verksamheten och vi är långt framme inom området verksamhetsförlagd utbildning (VFU).

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn

Läkarföreningen

Telefon
lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se

Dela detta jobb

Specialistläkare till sektionen för Halskirurgi

Karolinska Universitetssjukhuset