halsojobb.se

Specialistläkare till sektionen för Barngastroenterologi, hepatologi och nutrition

Ort
Kategorier
Utgår

2021-09-26

Ansök nu

Specialistläkare till sektionen för Barngastroenterologi, hepatologi och nutrition

Vi erbjuder
En position i vår högspecialiserade verksamhet med unga patienter från hela landet och möjlighet till kontakter med vårt internationella nätverk.

Med en blandning av specialiserad, högspecialiserad och ibland superhögspecialiserad barnsjukvård inom Barngastroenterologi, hepatologi och nutrition (BGHN) kan vi utlova ett omväxlande arbete i samverkan med de allra bästa medarbetarna.

Vi söker nu en specialistläkare med intresse av pediatrisk gastroenterologi, hepatologi och nutrition.

Om tjänsten
I tjänsten ingår kliniskt arbete inom sluten- och öppenvård, klinisk handledning av läkarstudenter och blivande barnläkare, samt primär- och på sikt också bakjoursarbete.

Tjänsten är heltid, tillsvidare.

Vi söker
Vi söker dig med hjärtat i kliniken, som tycker om att arbeta i tvärprofessionella team, och samtidigt har ett tydligt intresse av utvecklingsarbete och forskning. Du måste definitivt vara intresserad av att arbeta i en miljö med ständiga förändringar och beredd att själv bidra till bra lösningar till gagn för våra patienter.

Du bör vara redo att arbeta i såväl Huddinge som Solna. Det kan också bli aktuellt att på sikt förlägga en del vår verksamhet och därmed arbetstid på Barnmedicinska öppenvårdsmottagningar utanför sjukhuset.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer
Krav: Legitimerad läkare med specialistbevis i Barn- och ungdomsmedicin, gärna med tidigare erfarenhet inom Barngastroenterologi och/eller barnhepatologi och/eller pediatrisk nutrition.

Meriterande: Kliniska och forskningsmässiga erfarenheter liksom praktiska färdigheter (till exempel tidigare skopi- eller leverbiopsierfarenhet) inom området.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Barn- Astrid Lindgrens Barnsjukhus
Till Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus kommer neonatala barn och svårt sjuka barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar och olika akuta tillstånd, från hela landet.

Vi har transportteam som hämtar de allra sjukaste över hela världen och bedriver även ECMO-vård med stort utomläns- och regionvårdsuppdrag.

Vi har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt
samarbete.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter
Namn
Läkarföreningen:
Telefon
Thomas Casswall, thomas.casswall@sll.se

Dela detta jobb

Specialistläkare till sektionen för Barngastroenterologi, hepatologi och nutrition

Karolinska Universitetssjukhuset