halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Specialistläkare till Sektion för Barninfektion och Utredningspediatrik, vikariat

Ort
Kategorier
Utgår

2022-01-25

Ansök nu

Specialistläkare till Sektion för Barninfektion och Utredningspediatrik, vikariat

Referens nummer

2021/3504

Vi har på grund av föräldraledigheter och ökade uppdrag behov av förstärkning av en specialistläkare under 2022 och erbjuder därmed en möjlighet att få prova på att arbeta inom högspecialiserad barninfektion och utredningspediatrik. Vår verksamhet består av slutenvård, infektionsmottagning och barntuberkulosmottagning. Vi har en konsultverksamhet för lokala, regionala och nationella behov inom barninfektion.

På Astrid Lindgrens Barnsjukhus sker konsultationer till de andra barnspecifika sektionerna inklusive akutmottagning och barnintensivvårdsavdelning. Sektionen ingår i ME Barnakutsjukvård och vi arbetar tillsammans för bra akuta vårdprocesser för barn med infektionssjukdomar. Vi vårdar barn med både vanliga och komplexa infektioner och har det högspecialiserade sjukhusets nätverk att samarbeta med. Vi är mycket aktiva inom forskning och utveckling och har många spännande projekt!

Om tjänsten
Som läkare i vår sektion arbetar du med avdelningsarbete, mottagning och konsultationer. Du handleder ST-läkare samt medicine kandidater i det kliniska arbetet. I arbetet ingår även frågor som smittspårning, mikrobiologironder och rationell antibiotikaanvändning. Jourverksamhet ingår i tjänsten.

Vi söker
Dig som är specialist inom Barn och Ungdomsmedicin och vill fördjupa dina kunskaper samt meritera dig inom pediatrisk infektionssjukvård. Du har lätt för att samarbeta, är en flexibel och ansvarstagande person med höga ambitioner.

Vidare delar du Karolinska Universitetssjukhusets värderingar: Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn.

Kvalifikationer
Krav: Svensk läkarlegitimation med specialistbevis i barn och ungdomsmedicin

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Barn- Astrid Lindgrens Barnsjukhus
Till Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus kommer neonatala barn och svårt sjuka barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar och olika akuta tillstånd, från hela landet.

Vi har transportteam som hämtar de allra sjukaste över hela världen och bedriver även ECMO-vård med stort utomläns- och regionvårdsuppdrag.

Vi har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt
samarbete.

 

"Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion."


Läs mer om Region Stockholm på regionstockholm.se(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn

Mikael Finder, Läkarföreningen

Telefon
mikael.finder@regionstockholm.se

Dela detta jobb

Specialistläkare till Sektion för Barninfektion och Utredningspediatrik, vikariat

Karolinska Universitetssjukhuset