halsojobb.se

Specialistläkare till ME Klinisk fysiologi

Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-17

Ansök nu

Specialistläkare till ME Klinisk fysiologi

Funktionell bilddiagnostik inom hjärt-, kärl-, lung- och njursjukdomar är mycket efterfrågat och blir ännu viktigare i framtidens hälso-och sjukvård. Vi inom Medicinsk enhet Klinisk Fysiologi på Karolinska Universitetssjukhuset arbetar med kontinuerligt med kvalitetsarbete, diagnostik och metodutveckling.

ME Klinisk Fysiologi på Karolinska Universitetssjukhuset utför diagnostik, forskning och utbildning och vi är en av de största fysiologklinikerna i landet. Kliniken har ett stort kunnande, ett dynamiskt öppet arbetsklimat med stora kontaktytor med övriga specialiteter och bedriver nationell och internationell forskning och utveckling. Vi är cirka 90 medarbetare och verksamhet bedrivs i både Solna och Huddinge. Kliniken erbjuder både basal och högspecialiserad patient nära diagnostik.

Vårt utbud av undersökningsmetoder inom bildgivande tekniker är stort: ultraljudsdiagnostik avseende hjärta och kärl, omfattande hjärt-MR-diagnostik med egna MR-kameror, nuklearmedicinsk hjärtdiagnostik på både D-SPECT och SPECT/CT, och i samarbete med thoraxröntgen hjärt-CT-diagnostik. Övrig verksamhet omfattar central hemodynamik samt arbets- och lungfysiologi inklusive ergospirometri.

Vid kliniken bedrivs forskning inom ex. hjärta, kärl och arbetsfysiologi.

ME Klinisk Fysiologi är inne i en utvecklingsfas med nya lokaler i både Huddinge och Solna och ny modern utrustning.

Om tjänsten
I dina arbetsuppgifter ingår att ansvara för och bedriva klinisk verksamhet, kvalitetssäkring och utveckling av klinikens diagnostiska verksamhet. Du arbetar i team kring patienten tillsammans med kunniga BMA. Du förväntas delta i undervisning och handledning av våra duktiga ST-läkare och baserat på intresse bedriva forskning.

Vi söker
Vi söker dig som är utvecklingsinriktad, flexibel, initiativrik och har ett genuint intresse för klinisk fysiologi. Du bör vara intresserad av undervisning och att bedriva verksamhetsutveckling och forskning.

Kliniken fäster stort värde vid god samarbetsförmåga.

Kvalifikationer
Du som söker är specialist inom klinisk fysiologi, bild- och funktionsmedicin. Särskilt intresse för arbetsfysiologi,lungfunktionsdiagnostik eller kärl ultraljudsdiagnostik är meriterande.

Forsknings- och undervisningserfarenhet är värdefulla meriter.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Bild och Funktion är en sjukhusövergripande funktion som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom Radiologi, Medicinsk Strålningsfysik, Nuklearmedicin och Fysiologi vid Karolinska Universitetssjukhuset. Funktionen samlar alla sjukhusets resurser inom kompetensområdet i en organisation som omfattar drygt 900 medarbetare och indelas i nio funktionsområden i Huddinge och Solna.  

Inom Bild och Funktion möts den nyaste, mest avancerade tekniken och högspecialiserade läkare, sköterskor, fysiker och biomedicinska analytiker. Tillsammans skapar vi ett högkompetent team med patienten i fokus.  

 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Specialistläkare till ME Klinisk fysiologi

Karolinska Universitetssjukhuset