halsojobb.se

Landets största barnreumatologiska verksamhet behöver förstärkning och önskar nu rekrytera specialistläkare i barnmedicin.

Vi erbjuder
Barnreumatologiska verksamheten tillhör Astrid Lindgrens Barnsjukhus som är en del av Karolinska Universitetssjukhuset. Barnreumatologi tillhör Medicinsk Enhet 3 som förutom barnreumatologi innefattar högspecialiserad barnortopedi, barnneurologi samt avancerad hemsjukvård.

Verksamheten handlägger merparten av barn med reumatiska sjukdomar, såsom juvenil idiopatisk artrit (JIA), juvenil systemisk lupus erytematosus (SLE), juvenil dermatomyosit (JDM) och andra autoimmuna systemsjukdomar och även en växande grupp patienter med autoinflammatoriska (AI) tillstånd inom Stockholms läns landsting. Vi har även en del utomläns- och utlandsvård.

Vi bedriver ett omfattande utvecklingsarbete på hög nivå såväl kliniskt som vetenskapligt. Vi arbetar i ett tvärprofessionellt team med läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, psykolog och kurator. Dessutom har vi nära samarbete med ögonläkare, specialisttandläkare, hudläkare, vuxenreumatologer, barnortopeder, handkirurger, barnneurologer och nefrologer.

Om tjänsten
Arbetsuppgifterna är varierande inom den pediatriska reumatologin. Kärnan är vår teambaserade mottagningsverksamhet. Därutöver har vi ett barnreumatologiskt konsultuppdrag med ansvar för dagvårdsverksamheten, inneliggande patienter samt att finnas tillgänglig för både interna samt externa telefonkonsultationer.

Som medarbetare vid en universitetsklinik förväntas deltagande i undervisning och handledning, bedriva forskning samt delta i utvecklings- och kvalitetsarbete.

Anställningsform
Tillsvidareanställning på heltid 40 timmar/vecka med goda möjligheter till deltidstjänstgöring. Tidsbegränsad tjänstgöring är också möjlig om så önskas.

Vi söker
Vi söker barnläkare med god klinisk färdighet som trivs med patientkontakt och att arbeta i team. Vi fäster stort avseende vid god samarbetsförmåga och att det finns ett engagemang och vilja att vara med och utveckla verksamheten med intresse av barnreumatologi såväl kliniskt såsom av forskning, undervisning och utveckling. 

Kvalifikationer
Krav: Specialistkompetens i barn- och ungdomsmedicin.

Meriterande: Tidigare erfarenhet av barnreumatologi. Övrigt är forsknings- och undervisningserfarenhet samt akademisk aktivitet värdefulla meriter.

 

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

 

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Specialistläkare sökes till Barnreumatologen

Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-01

Ansök nu

Dela detta jobb