halsojobb.se

Specialistläkare inom Allmän thoraxkirurgi

Ort
Utgår

2021-09-26

Ansök nu

Specialistläkare inom Allmän thoraxkirurgi

Om oss

Den medicinska enheten för Thoraxkirurgi bedriver högspecialiserad thoraxkirurgisk vård, både akut och planerad samt forskning och utbildning inom thoraxkirurgi.

Den Thoraxkirurgiska enheten är en av de största i landet och utför alla typer av operationer på lungor och bröstkorgsvägg. Vårt huvudsakliga profilområde är titthålskirurgi för lungcancer (uniportal VATS).

Vid enheten pågår en omfattande forsknings- och utbildningsverksamhet. Forskningen är fokuserad på kirurgiska tekniker och uppföljning av patienter som genomgått thoraxkirurgi.

Om tjänsten

Som Specialistläkare deltar du i utvecklingen av vården för våra patienter som genomgår lungkirurgi och kirurgi på bröstkorgsväggen. Därtill deltar du aktivt i utvecklingen av våra arbetssätt och bidrar till utbildning och forskningsaktiviteter i vårt kliniska uppdrag. Bland dina arbetsuppgifter ingår att delta lungoperationer, avdelningsarbete samt jourtjänstgöring. Tjänsten avser en specialistläkartjänst inom Allmän thoraxkirurgi.

Vi söker

Vi söker dig som är specialistläkare inom thoraxkirurgi med ett dokumenterat särskilt intresse av lungkirurgi. Du vill driva vår enhet med bred kompetens och stor erfarenhet av allmän thoraxkirurgi.

Det är viktigt att du har en god förmåga att samarbeta med andra liksom att du anser det viktigt att bidra till förändrings- och förbättringsarbete med patientens bästa i fokus.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Krav: Legitimerad läkare med specialistbevis inom thoraxkirurgi. Du bör ha ett dokumenterat särskilt intresse av lungkirurgi.

Meriterande:  Erfarenhet och/eller intresse för forskning och undervisning. Dokumenterad och pågående forskning värdesätts högt.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande. Välkommen med din ansökan! 

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev 
3. Kompletta ansökningshandlingar för LUS-tjänst, se nedan 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. 


Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.


Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Kontroll av arbets- och uppehållstillstånd kommer att ske i samband med intervju.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Hjärta, Kärl och Neuro
Tema Hjärta, Kärl och Neuro erbjuder vård till patienter med kardiovaskulära eller neurologiska sjukdomar. Förutom att vi är ensamutförare av Thorax- och Neurokirurgi i Region Stockholm bedriver vi även specialiserad och högspecialiserad vård inom neurologi, kardiologi och kärlkirurgi.

Våra medarbetare arbetar i multiprofessionella team kring alla diagnoser inom kardiovaskulär och neurologisk vård vid våra enheter i både Solna och Huddinge.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn

Läkarföreningen

Telefon
lakarforeningen.karolinska@sll.se

Dela detta jobb

Specialistläkare inom Allmän thoraxkirurgi

Karolinska Universitetssjukhuset