halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Specialistläkare/böl/öl i anestesi och IVA till ECMO Centrum

Ort
Utgår

2022-08-14

Ansök nu

Specialistläkare/böl/öl i anestesi och IVA till ECMO Centrum

ECMO Centrum som är en del av Barn PMI, är en enhet som tar emot nyfödda, barn och vuxna för behandling på IVA och ECMO. Patienter med lungsvikt behandlas med veno-venös ECMO och patienter med cirkulationssvikt/multi-organsvikt behandlas med veno-arteriell ECMO. Arbetet på avdelningen är ett högspecialiserat teamarbete med ett högt interprofessionellt kunskapsutbyte tillsammans med många medicinska specialiteter.

Vi har också ett välfungerande team som transporterar patienter mellan olika internationella centra även om huvuduppgiften är att transportera patienter till ECMO Centrum. Patienterna läggs på ECMO av vårt transportteam vid det remitterande sjukhuset för vidare transport till slutgiltig behandling hos oss. 

Vi erbjuder
Vi är en enhet som arbetar med vårt sjukhus som bas men med ett arbetsområde som spänner över stora geografiska områden då vi hämtar patienter från andra regioner och länder. Vi arbetar i tvärprofessionella team och tar tillvara allas kompetens med stöd av forskning, utveckling och undervisning för att säkra rutiner med patienterna i fokus.

Arbetet är på hög internationell nivå och vi är öppna för ytterligare forskning inom området.

Om tjänsten
Som anestesiläkare hos oss har du tillsammans med ditt team ett gemensamt ansvar för våra patienter, neo-barn, barn och vuxna, som undergår ECMO-behandling eller vårdas på IVA. Samarbetet i teamet är ytterst viktigt och centralt både för vår ECMO-vård men också för vår högspecialiserade intensivvård. 

Tjänsten är på heltid och tillsvidare.

Vi söker 
Du är en person som är trygg i dig själv och din yrkesroll och som anpassar dig till omgivningen och vår föränderliga vardag med bibehållet lugn. Du arbetar metodiskt och följer struktur och planering men är lösningsorienterad och kan omvärdera utifrån en uppkomna situationen. 

Du är lyhörd inför andras behov, känner av, lyssnar in och förmedlar information tydligt och rakt.

Kvalifikationer
Krav: Specialistbevis i Anestesi- och intensivvård.

Meriterande: Erfarenhet av barnanestesi- och intensivvård då enheten vårdar alla åldersgrupper. Tidigare erfarenhet av lung-ECMO och intensivvårdstransporter liksom ledarskaps- och administrativa erfarenheter eller utbildning är också meriterande.
Undervisnings- och handledarerfarenhet är önskvärt.

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. 

Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb(öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/ 

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner. 

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Barn PMI
Barn-Perioperativ medicin och intensivvård bedriver sjukvård på hög internationell nivå. Vi ansvarar för transporter av svårt sjuka patienter och vård på BIVA/ECMO. Läs mer på https://www. karolinska.se/for-vardgivare/funktion-barn-perioperativ-medicin-intensivvard-och-transport/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

 

Dela detta jobb

Specialistläkare/böl/öl i anestesi och IVA till ECMO Centrum

Karolinska Universitetssjukhuset