halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Specialistläkare/Biträdande överläkare/Överläkare till Sektion THIVA och Thoraxoperation

Ort
Utgår

2022-09-30

Ansök nu

Specialistläkare/Biträdande överläkare/Överläkare till Sektion THIVA och Thoraxoperation

Thoraxoperation och Thoraxintensiven har ett växande uppdrag med över 1000 hjärtfall årligen. Är du thoraxanestesiolog och vill ha ett varierande arbete? Då är det dig vi söker!

Vi erbjuder
Som thoraxanestesiolog hos oss kommer du att:

 • Erbjudas ett stimulerande utbildningsklimat

 • Ha ett varierande arbete i team både på thoraxoperation och thoraxintensiven

 • Ha ett nära samarbete med thoraxkirurger och kardiologer

Självklart får du också ta del av de generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om tjänsten
Som thoraxanestesiolog hos oss blir du en del av en verksamhet där det bedrivs öppen och minimalinvasiv hjärtkirurgi, inläggning av vänsterkammarassister på hjärtsviktspatienter, avancerad lungkirurgi med fokus på videoassisterad thoraxkirurgi samt percutana kateterburna ingrepp.

Thoraxintensiven vårdar postoperativa hjärtopererade patienter, patienter med svår svikt samt hjärtstoppspatienter. Vi har en ökande ECMO-verksamhet, utvärderar och behandlar sviktpatienter och har en framgångsrik postoperativ vård på hjärtuppvaket (HUA) med goda resultat och låg komplikationsfrekvens.

Vi har även ett övergripande ansvar för att samarbeta med övriga anestesisektioner och intensivvårdsavdelningar inom Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård för att säkerställa att alla patienter får rätt vård vid rätt tidpunkt med rätt kompetens. Detta kan innebära att man vid extraordinära händelser eller kriser under kortare perioder även kan komma arbeta inom andra delar av Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård.

Jourtjänstgöring ingår i tjänsten.

Vi söker

Vi söker dig som:

 • Ser behov och tar initiativ. Söker aktivt utmaningar, utvecklingsmöjligheter och sätter igång aktiviteter. 

 • Har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter och förändrar snabbt sitt synsätt och tillvägagångssätt. Förhåller sig positiv i pressade situationer. 

 • Hanterar stress på ett lugnt, stabilt och konstruktivt sätt. Bibehåller ett gott humör vid press och motgångar. Har ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Förmåga att prioritera. 

 • Arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar aktiviteter på ett effektivt sätt. Prioriterar arbetsuppgifter och oförutsedda händelser anpassat till rådande arbetssituation. 

 • Arbetar bra med andra. Är lyhörd och smidig; lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Samarbetar för att nå gemensamma mål; hjälper kollegor och tar egna initiativ utifrån gemensamma mål, är prestigelös nog att rycka in där det behövs. 

Kvalifikationer

Krav:

 • Svensk läkarlegitimation samt specialistbevis i anestesi och intensivvård

Meriterande:

 • Klinisk erfarenhet av thoraxintensivvård och -anestesi

 • Dokumenterad erfarenhet av ekokardiografi

 • Erfarenhet av att undervisa

 • Forskning inom fältet

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Om rekryteringsprocessen

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb(öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård
Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård är sjukhusets samlade resurs för anestesi, operation, pre- och postoperativ vård samt intensivvård för vuxna. Vi ansvarar också för tryckkammare (HBO), högspecialiserad smärtvård och de steriltekniska enheterna. Du finner mer om oss här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/Funktion-Perioperativ-Medicin-och-Intensivvard/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Specialistläkare/Biträdande överläkare/Överläkare till Sektion THIVA och Thoraxoperation

Karolinska Universitetssjukhuset