halsojobb.se

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare till medicinsk enhet Neurologi med profilering huvudvärk

Ort
Utgår

2021-09-22

Ansök nu

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare till medicinsk enhet Neurologi med profilering huvudvärk

Vi erbjuder
Medicinsk enhet Neurologi bedriver högspecialiserad vård inom stroke, ryggmärgsskaderehab, epilepsi, huvudvärk, hjärntumörer, neurodiagnostik, neuroinflammatoriska sjukdomar, neuromuskulära sjukdomar och rörelsesjukdomar och finns förlagd både i Solna och Huddinge.

Vi har totalt fem vårdavdelningar med sammanlagt cirka 60 vårdplatser, med bland annat stroke-enhet och övervakningsenhet för fall med särskilt övervakningsbehov. Verksamheten har en omfattande öppenvårdsdel som täcker alla neurologiska delområden. Klinikens läkare är mycket engagerade i forskning och utbildning och det pågår forskning och kontinuerlig utveckling av vården inom samtliga patientflöden.

ME Neurologi är särskilt framstående vad gäller exempelvis neuroimmunologi-, stroke- och rörelsesjukdomsforskning. Många av de specialiserade teamen är sajtövergripande. Vi har ett inarbetat samarbete förutom mellan sajterna också med neurokirurgiska och neurofysiologiska verksamheterna i form av teamronder.

Vi har ett omfattande utbildningsuppdrag både under grundutbildning och vi utbildar regelmässigt ST-läkare i neurologi för vårt eget framtida behov men också för hela Stockholmsregionen och Mälardalen. I vårt uppdrag ingår även bemanning på akutmottagningen både Solna och Huddinge med dygnet-runt-jour.

Om tjänsten
Vi söker en specialistläkare som kommer ha ett specialiserat fokus på huvudvärkssjukdomar. Du kommer i första hand tjänstgöra på Huddinge sajten, men då vi är en gemensam enhet kan det också innebära viss tjänstgöring i Solna. Inom huvudvärksvården ingår man i ett multidisciplinärt team (läkare, huvudvärkssjuksköterskor, sjukgymnast med smärtinriktning), har behandlingskonferenser (där även andra sjukhus ofta kopplar upp sig) samt IIH konferenser.

Praktiskt innebär det också att ge vissa avancerade behandlingar med olika blockader och botox som har utvecklats genom åren tillsammans med vårt sjukskötersketeam. Vi förväntar att du deltar aktivt i pågående och kommande kliniska studier på huvudvärkspatienter samt inom undervisning då vi har ett stort utbildningsuppdrag inom huvudvärk (och neurologi) för läkarstudenter och ST-läkare, men även regionalt och nationellt.

Arbetsuppgifterna utöver ovan innebär klinisk tjänstgöring där Du kommer arbeta med hela neurologispektrumet av sjukdomar inom såväl slutenvården som öppenvården samt givetvis att Du deltar i jourlinjen (primärjour alternativt bakjour – vilken jourlinje beror på erfarenhet/meritering enligt gängse rutiner hos oss). Många specialistläkare hos oss ingår i två specialistområden så en kombination med subspecialisering inom annat fält utöver huvudvärk är också möjligt. Läkare vid kliniken förväntas deltaga aktivt inom forskning, utveckling och undervisning.

Vi söker
Dig som vill vara med och utveckla huvudvärksvården i Stockholm och på Karolinska. Neurologi som specialitet befinner sig i ett dynamiskt utvecklingsskede där nya metoder och behandlingar kommer i snabb takt. Engagemang och intresse för att deltaga i utvecklingen är önskvärda personliga egenskaper, samt förmåga att arbeta i team och vara lösningsorienterad.

Kvalifikationer
Krav: Legitimerad läkare med specialistbevis inom neurologi.

Meriterande:
- Erfarenhet inom neurologi och specifikt huvudvärkssjukdomar. Även kunskap inom smärtmedicin är meriterande.
- Egen forskningserfarenhet, ev disputation, docentur osv.
- Erfarenhet av att bedrivit utveckling inom medicinsk verksamhet
- Undervisningserfarenheter

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års heltidstjänstgöring inom specialiteten samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter.

För överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst fem års heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter samt disputation.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare
- korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Hjärta, Kärl och Neuro
Tema Hjärta, Kärl och Neuro erbjuder vård till patienter med kardiovaskulära eller neurologiska sjukdomar. Förutom att vi är ensamutförare av Thorax- och Neurokirurgi i Region Stockholm bedriver vi även specialiserad och högspecialiserad vård inom neurologi, kardiologi och kärlkirurgi.

Våra medarbetare arbetar i multiprofessionella team kring alla diagnoser inom kardiovaskulär och neurologisk vård vid våra enheter i både Solna och Huddinge.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter
Namn
Malin Säflund
Telefon
malin.saflund@sll.se

Namn
Anneli Kask Löftstedt
Telefon
anneli.kask-loftstedt@sll.se

Namn
Virginija Karrenbauer
Telefon
virginija.karrenbauer@sll.se

Dela detta jobb

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare till medicinsk enhet Neurologi med profilering huvudvärk

Karolinska Universitetssjukhuset