halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Specialistläkare/Biträdande överläkare/överläkare till medicinsk enhet Neurologi med primär profilering inom område rörelsesjukdomar

Ort
Utgår

2021-12-08

Ansök nu

Specialistläkare/Biträdande överläkare/överläkare till medicinsk enhet Neurologi med primär profilering inom område rörelsesjukdomar

Referens nummer

2021/2751

Om oss

Medicinsk enhet Neurologi bedriver högspecialiserad vård inom epilepsi, stroke, ryggmärgsskaderehab, huvudvärk, hjärntumörer, neurodiagnostik, neuroinflammatoriska sjukdomar, neuromuskulära sjukdomar och rörelsesjukdomar och finns förlagd både i Solna och Huddinge.

Vi har totalt fem vårdavdelningar med sammanlagt cirka 60 vårdplatser, med bland annat stroke-enhet och övervakningsenhet för fall med särskilt övervakningsbehov. Verksamheten har en omfattande öppenvårdsdel som täcker alla neurologiska delområden. Klinikens läkare är mycket engagerade i forskning och utbildning och det pågår forskning och kontinuerlig utveckling av vården inom samtliga patientflöden. Många av de specialiserade teamen är sajtövergripande. Vi har ett inarbetat samarbete förutom mellan sajterna också med neurokirurgiska och neurofysiologiska verksamheterna i form av teamronder.

Vi har ett omfattande utbildningsuppdrag både under grundutbildning och vi utbildar regelmässigt ST-läkare i neurologi för vårt eget framtida behov men också för hela Stockholmsregionen och Mälardalen. I vårt uppdrag ingår även bemanning på akutmottagningen både Solna och Huddinge med dygnet-runt-jour.

Inom patientflödet för rörelsesjukdomar ingår man i ett multidisciplinärt team (läkare, motoriksjuksköterskor, kurator, psykolog, psykiater, arbetsterapeut), samt deltar i teamronder och motorikronder för diskussion om avancerade behandlingar. Du förväntas delta i olika delar av verksamheten vilket innebär att Du arbetar i team med elektiv slutenvård för rörelsesjukdomar framför allt med avancerad Parkinsonbehandling. Vi förväntar oss att Du deltar aktivt i pågående och kommande kliniska studier på patienter som ingår i flödet samt inom undervisning, då vi har ett stort utbildningsuppdrag inom rörelserubbningar (och neurologi) för läkarstudenter och ST-läkare, men även regionalt och nationellt.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tjänst som neurologspecialist med fokusområde inom motoriksjukdomar på Karolinska. Det är en tjänst där det finns möjlighet för stor individuell utvecklingspotential och varierande arbetsuppgifter. Med vårt primära uppdrag som är högspecialiserad vård inom neurologi i regionen, inklusive ett stort undervisningsuppdrag och forskningsaktivitet på enheten finns stora möjligheter till personlig utveckling och följa den senaste utvecklingen inom neurologin.

Friskvårdsbidrag och fri sjukvård ingår för dig som tillsvidareanställd.

Om tjänsten

Vi söker en specialistläkare som kommer ha ett specialiserat fokus inom motoriksjukdomar. Det innebär uppdrag inom motorikteamet. Men du kommer också fungera som allmän neurolog inom övrig neurologiverksamhet (jourer, avdelning och mottagning). I din tjänst kommer du ha en hemma bas i Huddinge, men då vi är en gemensam enhet kan det också innebära viss tjänstgöring på den andra sajten.

Arbetsuppgifterna utöver ovan innebär klinisk tjänstgöring där Du kommer arbeta med hela neurologispektrumet av sjukdomar inom såväl slutenvården som öppenvården samt givetvis att Du deltar i jourlinjen (primärjour alternativt bakjour – vilken jourlinje beror på erfarenhet/meritering enligt gängse rutiner hos oss). Läkare vid kliniken förväntas deltaga aktivt inom forskning, utveckling och undervisning.

Vi söker

Vi söker Dig som vill vara med och utveckla vården av rörelserubbningar i Stockholm och på Karolinska. Neurologi som specialitet befinner sig i ett dynamiskt utvecklingsskede där nya metoder och behandlingar kommer i snabb takt. Engagemang och intresse för att deltaga i utvecklingen är önskvärda personliga egenskaper, samt förmåga att arbeta i team och vara lösningsorienterad.

Kvalifikationer

Krav:

Legitimerad läkare med specialistkompetens inom neurologi.

Erfarenhet av kliniskt arbete inom området.

Meriterande:

Erfarenhet inom neurologi och specifikt rörelsesjukdomar.

Erfarenhet av att bedrivit utveckling inom medicinsk verksamhet

Egen forskningserfarenhet, ev disputation, docentur osv. 

Undervisningserfarenheter

Intervjuer kommer att ske fortlöpande. Välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. 


För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.


Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.


Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb(öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Hjärta, Kärl och Neuro
Tema Hjärta, Kärl och Neuro erbjuder vård till patienter med kardiovaskulära eller neurologiska sjukdomar. Förutom att vi är ensamutförare av Thorax- och Neurokirurgi i Region Stockholm bedriver vi även specialiserad och högspecialiserad vård inom neurologi, kardiologi och kärlkirurgi.

Våra medarbetare arbetar i multiprofessionella team kring alla diagnoser inom kardiovaskulär och neurologisk vård vid våra enheter i både Solna och Huddinge.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn

Vårdförbundet Maria Bergman

Telefon
0851775161

Namn

Läkarföreningen: Samadi Ahadi / Malin Säflund

Telefon
08-51772909

Namn

Vision: Azeb Fikru

Telefon
08-51777083

Dela detta jobb

Specialistläkare/Biträdande överläkare/överläkare till medicinsk enhet Neurologi med primär profilering inom område rörelsesjukdomar

Karolinska Universitetssjukhuset