halsojobb.se

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare i radiologi till Nuklearmedicin

Ort
Utgår

2021-11-14

Ansök nu

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare i radiologi till Nuklearmedicin

Vill du vara med och utveckla Nuklearmedicin på Karolinska? Då är du välkommen med din ansökan!

Om oss
Nuklearmedicin på Karolinska befinner sig en fortsatt expansiv fas. I den nya sjukhusbyggnaden i Solna har Nuklearmedicin moderna och ändamålsenliga lokaler. Utrustningen består av tre PET/CT och två SPECT/CT.

Nuklearmedicin har också driftansvar för den PET/MR som finns installerad i den intilliggande forskningsbyggnaden. Sedan driftsstart har vi på denna nya modalitet kommit igång med flera kliniska patientflöden samt startat upp ett antal forskningsprojekt.

Även i Huddinge har Nuklearmedicin expanderat och har nu två PET/CT och två SPECT/CT i drift. Sjukhusets nya radiokemianläggning ger oss möjlighet att bedriva diagnostik med ett ökande antal nya PET radiofarmaka.

En betydande andel av de nuklearmedicinska undersökningarna rör onkologiska frågeställningar där vi strävar efter att utnyttja hybridkamerornas fulla potential och ha ett integrerat utredningsflöde med de radiologiska verksamheterna. Samtliga läkare anställda inom vår Medicinska Enhet har sin bakgrund i radiologin vilket vi ser som en förutsättning för de arbetssätt vi utvecklar.

Verksamheten har under de senaste åren fått utökade förutsättningar och uppdrag och som ett led i detta behöver även läkarbemanningen förstärkas. Läkare, sjukhusfysiker och röntgensjuksköterskor driver tillsammans forskningsprojekt inom ett flertal områden, ofta i nära samarbete med radiologi, onkologi, radiokemi samt remitterande kliniker.

Med det ökade uppdraget söker vi nu radiolog med inriktning mot onkologisk radiologi. I anställningen ingår dubbelspecialisering inom Nuklearmedicin om du inte redan är dubbelspecialist.

De onkologiska frågeställningarna är dominerande men ett ökande antal undersökningar ses med inflammation/infektionsfrågeställningar. I Solna är strålterapins targetavdelning placerad i nära anslutning till Nuklearmedicin och PET/CT utrustningarna är bestyckade för att kunna utföra terapiplanering vilket öppnar för nya intressanta samarbeten.

Om tjänsten
I tjänsten ingår granskning av undersökningar utförda på nuklearmedicin innefattande såväl den nuklearmedicinska som den radiologiska komponenten. Ronder och multidisciplinära konferenser är en integrerad del av vårt arbete.

Jourtjänstgöring inom radiologi efter kompetens med placering i fram-, mellan- eller bakjourslinje. Handledning av ST läkare från röntgen ingår i arbetsuppgifterna.
Läkargruppen är i olika konstellationer engagerade i avdelningens metodutveckling.

Tjänsten avser tillsvidareanställning, heltid 40 timmar i veckan.

Vi söker
Det ökande nuklearmedicinska uppdraget gör att vi behöver stärka läkarbemanningen på nuklearmedicin i Solna. Vi söker radiolog med inriktning mot onkologisk diagnostik inom buk, thorax eller ÖNH.

Vi söker dig som är engagerad och tydlig i ditt medarbetarskap och har god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn och vår vision Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
Krav:
- Specialistbevis inom Radiologi och/eller Nuklearmedicin
- Flytande i svenska i tal och skrift. Om du har annat modersmål än svenska är godkänd svenskakurs språk B ett krav.
- Jourkompetent inom radiologi.

Meriterande:
- Dubbelspecialisering inom Nuklearmedicin. Om nuklearmedicinsk dubbelspecialisering saknas tar vi gemensamt fram en utbildningsplan för att erhålla specialistkompetens inom nuklearmedicin.
- Erfarenhet av handledning och undervisning av yngre kollegor.
- Forskningserfarenhet, helst med nuklearmedicinsk inriktning, samt undervisningserfarenhet är också meriterande.

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska
Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska är en sammanslagning av Karolinska Universitetslaboratoriet och Bild och Funktion. Verksamheten spänner över hela det diagnostiska området inom laboratorieverksamhet, radiologi, nuklearmedicin, medicinsk strålningsfysik, radiofarmaci och strålsäkerhet inom Karolinska Universitetssjukhuset.

MDK är centrum för kompetensmässigt och tekniskt ledande diagnostik, intervention och behandling som tillgodoser patienternas behov idag och i framtiden.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare i radiologi till Nuklearmedicin

Karolinska Universitetssjukhuset