halsojobb.se

Specialistkompetent läkare Diagnostiskt Centrum

Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-29

Ansök nu

Specialistkompetent läkare Diagnostiskt Centrum

Vill du ställa rätt diagnos på kort tid och hjälpa patienten vidare till behandling?

Jobbannons

 

Specialistkompetent läkare/sen ST-läkare Diagnostiskt Centrum

 

Diagnostiskt Centrum (DC) på Danderyds Sjukhus AB har i uppdrag att utreda patienter med allvarliga oklara symptom som kan bero på cancer (AOS) och patienter med metastaser med okänd primärtumör (CUP). Vi arbetar enligt standardiserat vårdförlopp (SVF) och skall erbjuda patienterna röntgenundersökning samt sjuksköterske- och läkarbesök inom 4 kalenderdagar. En majoritet av patienterna ska vara färdigutredda inom 22 kalenderdagar. Cirka 40% av DCs patienter får en malign diagnos och remitteras därefter till ett organspecifikt cancerflöde. Många andra sjukdomar diagnosticeras också, som olika reumatologiska sjukdomar och infektioner. Det höga utredningstempot kräver hög medicinsk kompetens och förmåga att arbete både självständigt och i team. Arbetssättet är till nytta för patienten och inspirerar till ständig utveckling för oss läkare.  

  

Vi arbetar i team med internmedicinare/hematolog, onkolog, sjuksköterskor, undersköterska och medicinska sekreterare. Vi har multidisciplinära konferenser med patologer och radiologer där både läkare och sjuksköterskor deltar. Vi söker nu ytterligare en specialistkompetent läkare eller eventuellt en legitimerad läkare i slutet av sin specialiseringstjänstgöring. Det är en fördel om du är specialist i internmedicin, hematologi eller reumatologi. Angränsande specialitet kan också vara aktuellt. Din reella kompetens är viktigare än vilken specialitet du har.

 

 

Arbetsuppgifter: 

Som läkare på DC har du mottagning för patienter som skall utredas enligt SVF. Majoriteten av CUP patienter diagnosticeras med en malignitet och cirka 20% av AOS patienter. Du kommer ha mycket kontakt med patienter och anhöriga liksom med övriga vårdgivare så som röntgen, patologen och andra specialister. Vi utbildar underläkare och läkarstudenter. Enheten har två dagvårdsplaster där patienterna vårdas före och efter diagnostiska punktioner samt två slutenvårdsplatser där DCs personal ansvarar för malignitetsutredningen. Det finns goda möjligheter till forskning.

 

Arbetet ställer höga krav på att du kan agera självständigt, att du har stor vana vid att bemöta och utreda cancerpatienter samt att du tilltalas av att driva och utveckla verksamheten.  

För att trivas behöver du vara trygg i din roll som läkare samt säker i dina bedömningar och prioriteringar. 

 

Anställningsform: 

Tillsvidareanställning med start 2021-03-01 eller enligt överenskommelse. Heltid i första hand men deltid kan diskuteras. Provanställning kan komma att tillämpas.

 

Kvalifikationer: 

Legitimerad läkare med specialistkompetens i internmedicin eller annan närliggande specialitet. 

ST-läkare i internmedicin.

 

Mångårig erfarenhet av cancerpatienter är meriterande.

 

Personliga egenskaper: 

Vi söker dig som är trygg, har förmåga att förmedla struktur och kan prioritera i olika situationer. Du behöver ha en god kommunikationsförmåga och tycker om att arbeta i team. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

 

Frågor om tjänsten besvaras av:

Viktoria Hjalmar, överläkare/sektionschef, 08-123 593 49

Facklig kontaktperson:

Läkarförbundet, 08-790 33 00

 

Övrig information: 

Intervjuer kommer att ske fortlöpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt!  

Dela detta jobb

Specialistkompetent läkare Diagnostiskt Centrum

Danderyds Sjukhus AB