halsojobb.se

Specialistkompetent läkare Diagnostiskt Centrum

Ort
Utgår

2019-03-20

Ansök nu

Specialistkompetent läkare Diagnostiskt Centrum

Specialistkompetent läkare Diagnostiskt Centrum 

Diagnostiskt Centrum (DC) på Danderyds Sjukhus AB har i uppdrag att utreda patienter med oklara symptom där det finns misstanke om cancer (SVF AOS) och patienter med metastaser med okänd primärtumör (SVF CUP). Vi skall erbjuda patienterna röntgenundersökning, sjuksköterske- och läkarbesök inom 4 dagar och har färdig utrett majoriteten av patienterna inom 3 veckor. Det höga utredningstempot kräver hög kompetens och är tillfredsställande för både patienter och personal.  
  
Vi arbetar i team med internmedicinare/hematolog, onkolog, sjuksköterskor och medicinska sekreterare och nu även undersköterska. Tre gånger per vecka har vi multidisciplinära konferenser där både sjuksköterskor och läkare deltar. Vårt team skall nu expandera varför vi söker en specialistkompetent läkare, en senior sjuksköterska och en undersköterska.
 
Arbetsuppgifter: 
Som läkare på DC har du mottagning för patienter som skall utredas enligt standardiserade vårdförlopp. Majoriteten av CUP patienterna diagnosticeras med en malignitet och cirka 20% av AOS patienterna. Du kommer ha mycket kontakt med patienter och anhöriga liksom med övriga vårdgivare så som röntgen, patologen och andra specialister. Enheten har två dagvårdsplaster där patienterna vårdas före och efter diagnostiska punktioner samt 2 slutenvårdsplatser där DCs personal ansvarar för malignitetsutredningen.
 
Arbetet ställer höga krav på att du kan agera självständigt, att du har stor vana vid att bemöta och utreda cancerpatienter samt att du tilltalas av att driva och utveckla verksamheten.  
 
För att trivas behöver du vara trygg i din roll som läkare samt säker i dina bedömningar och prioriteringar. 
 
Anställningsform: 
Tillsvidareanställning med start 2019-05-01 eller enligt överenskommelse, heltid.
 
Kvalifikationer: 
Legitimerad läkare med specialistkompetens i internmedicin och ytterligare någon subspecialisering. 
 
Mångårig erfarenhet av cancerpatienter är meriterande.
 
Personliga egenskaper: 
Vi söker dig som är trygg, har förmåga att förmedla struktur och kan prioritera i olika situationer. Du behöver ha en god kommunikationsförmåga och tycker om att arbeta i team. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 
 
Övrig information: 
Rekrytering kommer att ske fortlöpande vilket innebär att intervjuer kommer att ske före sista ansökningsdag.

Dela detta jobb

Specialistkompetent läkare Diagnostiskt Centrum

Danderyds Sjukhus AB