halsojobb.se

Specialist-/Överläkare till Njurmedicinska kliniken

Ort
Kategorier
Utgår

2021-01-31

Ansök nu

Specialist-/Överläkare till Njurmedicinska kliniken

Njurmedicinska kliniken på Danderyds sjukhus är en av Sveriges största njurkliniker med drygt 20 anställda läkare. Vi ansvarar för all njurmedicinsk specialiserad vård i norra Stockholm.

Vi har en utvecklingsinriktad klinik som arbetar med tydliga och mycket välfungerande processer. Kliniken består av en mottagning, en slutenvårdsavdelning med 20 vårdplatser, transplantationsmottagning, hem-dialysenhet för peritoneal- och hemodialyspatienter samt hemodialysmottagningar vid Danderyds sjukhus, Löwenströmska sjukhuset och i Norrtälje. 

Inom kliniken arbetar ca 160 medarbetare som bedriver såväl akut som planerad specialistvård dygnet runt för patienter med medicinska njursjukdomar. Vi har en egen njurmedicinsk jourlinje. Vi är också en aktiv forskningsklinik med en anställd professor och för närvarande sju doktorander. Vi erbjuder goda forskningsmöjligheter.  

Arbetsuppgifter:

Vi har en god läkarbemanning men nu slutar en av våra specialistläkare och vi söker därför hennes efterträdare, en specialistläkare, eller biträdande överläkare/överläkare. Tjänstgöringen kan innefatta placeringar på alla våra enheter men de flesta specialisterna profilerar sig mot ett par av enheterna. Njurmedicinsk jourtjänstgöring ingår. Vi har en välfungerande klinik med mycket goda resultat i medarbetarenkäten. Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö med stora möjligheter att få vara med och påverka utvecklingen och våra framtida arbetssätt.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning, heltid.

Kvalifikationer:

Vi söker en kollega med bred njurmedicinsk och internmedicinsk kompetens och med intresse för verksamhetsutveckling och forskning. Aktiv forskning är meriterande. Specialistkompetens i Medicinska njursjukdomar och Internmedicin krävs.

Personliga egenskaper:

Du bör vara målinriktad och positiv. Du är prestigelös och har lätt för att samarbeta. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.  

Information om tjänsten lämnas av:

Läkarchef Annika Alvelius, tel:08-123 553 63

Klinikchef Björn Samnegård, tel:08-123 579 55

Fackliga företrädare:

Läkarförbundet Christina Montgomerie, tel:08-123 59377

LUS-information 

Fyll i dina kontaktuppgifter digitalt och skicka in följande bestyrkta handlingar:  

  • Meritförteckning för läkare 

  • Legitimationsbevis läkare 

  • Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen 

  • Ev bevis på medicine licentiat/doktorsexamen 

  • Ev publikationsförteckning 

Vi ser helst att du scannar in ovan angivna handlingar och bifogar i ansökan. 

Meritförteckning för läkare hittar du på vår hemsida https://www.ds.se/jobba-hos-oss

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Specialist-/Överläkare till Njurmedicinska kliniken

Danderyds Sjukhus AB