halsojobb.se

Specialist/biträdande överläkare/överläkare till Bröstradiologin, Karolinska Universitetssjukhuset Solna

Ort
Utgår

2021-10-24

Ansök nu

Specialist/biträdande överläkare/överläkare till Bröstradiologin, Karolinska Universitetssjukhuset Solna

Verksamheten växer och vi söker 2 nya kollegor som vill vara med och påverka utvecklingen av framtidens bröstradiologi.

Om tjänsten
Som bröstradiolog hos oss erbjuds du ett stimulerande och utvecklande arbete inom Bröstdiagnostik med stort eget ansvar. Du kommer att ingå  i ett välfungerande läkarteam på 10 bröstradiologer med sammantaget lång erfarenhet och bred kompetens. Förutom mammografiscreening och kliniska utredningar deltar du i Multidisciplinära konferenser samt deltar aktivt i undervisning och utveckling av verksamheten.

Tjänstebostad kan erbjudas.

Om verksamheten
Verksamheten ansvarar för bröstcancerscreening och klinisk bröstdiagnostik för kvinnor i Norra Region Stockholm. Verksamheten är en del av Bröstcentrum Karolinska Universitetssjukhuset, som i multidisciplinär anda erbjuder högkvalitativ diagnostik, vård och behandling av bröstcancerpatienten. Vi utför årligen 45 000 screeningundersökningar och 20 000 kliniska undersökningar inklusive 700 MR-bröstundersökningar. Vi har toppmodern utrustning inom samtliga modaliteter (mammografi, ultraljud och MR). På avdelningen har vi även egen MR-kamera, 3 T GE, bara för  våra patienter.

Vi har pågående forskningsprojekt inom AI, MR-bröst och screening samt inom Vacumassisterad excision av benign bröstförändringar.

Vi bedriver utbildning av framtida Bröstradiologer inom ramen för ST-utbildningen med särskild Bröstinriktning.

Vi söker
Dig som är legitimerad läkare med specialistbevis i Radiologi eller Bild och Funktionsmedicin. Vidare söker vi dig med intresse för forskning, antingen via egna projekt eller genom att delta i aktuella projekt. Vi söker två nya kollegor. 

Vi ser att du har god samarbetsförmåga, är noggrann och har ett gott kliniskt omdöme. Du ser det som självklart att ta ansvar för utbildning av framtida bröstradiologer, övriga kollegor och röntgenpersonal. Du arbetar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsmål, policyer och gällande lagstiftning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att dina värderingar stämmer överens med våra värderingar: Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn.

Kvalifikationer
Krav: Legitimerad läkare med specialistbevis i Radiologi eller Bild och Funktionsmedicin. 

Meriterande: Stort intresse för Bröstcancerdiagnostik. Tidigare erfarenhet av Bröstradiologi. Erfarenhet av forskning, utvecklings- och kvalitetsarbete.

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:
Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb(öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".

Nyckelord: breast radiologist, radiologist.


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska
Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska är en sammanslagning av Karolinska Universitetslaboratoriet och Bild och Funktion. Verksamheten spänner över hela det diagnostiska området inom laboratorieverksamhet, radiologi, nuklearmedicin, medicinsk strålningsfysik, radiofarmaci och strålsäkerhet inom Karolinska Universitetssjukhuset.

MDK är centrum för kompetensmässigt och tekniskt ledande diagnostik, intervention och behandling som tillgodoser patienternas behov idag och i framtiden.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Specialist/biträdande överläkare/överläkare till Bröstradiologin, Karolinska Universitetssjukhuset Solna

Karolinska Universitetssjukhuset