halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

SOS-operatör Karlstad

SOS Alarm larmar ut hjälpresurser vid olyckor och samhällskriser dygnet runt, årets alla dagar. Dessutom bedriver SOS Alarm ett kommersiellt verksamhetsområde som arbetar med bland annat inbrottslarm, brandlarm, personlarm, hisslarm, kameraövervakning och driftlarm. Vi tillhandahåller kundorienterade jourtjänster såsom samhällsjourer, fastighetsjourer och entreprenörsjour, vilket nyttjas av kunder från såväl privata sektorn som offentliga sektorn. Utöver det har vi även en central roll i samhällets krisberedskap. Hos oss på SOS Alarm arbetar idag ca 1100 stolta SOS:are.


Vill du göra skillnad för andra, på riktigt? Vi söker fler medarbetare som vill vara med och skapa ett tryggare Sverige för alla. 

Din vardag som SOS-operatör

"En av de roligaste sakerna med det här jobbet är att ingen dag är den andra lik". Du kommer att få möta alla möjliga typer av människor, frågeställningar och problem. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att svara på inkommande samtal från människor i nöd. Som SOS-operatör svarar du på nödnumret 112 och är den hjälpsökandes första kontakt innan andra hjälpresurser är på plats. Samtalen omfattar allt ifrån akuta sjukfall, trafikolyckor, bränder till samtal där någon är i behov av en trygg röst. Med intervjustöd och anpassad teknik säkerställer du att rätt resurser skickas till rätt plats i rätt tid. I pågående samtal samverkar du med kollegor och externa resurser så som polis, räddningstjänst och ambulans. Arbetet bedrivs ofta i ett högt tempo och hjälpsökande står alltid i fokus. Arbetet bedrivs på SOS-centralen i Karlstad där du sitter i en öppen miljö tillsammans med dina kollegor.

För att få rätt förutsättningar för att lyckas som SOS-operatör inleds anställningen med en gedigen utbildning på vår utbildningsenhet i Kista, men under rådande omständigheter kan den eventuellt komma att ske lokalt i Karlstad. Som SOS-operatör är din arbetstid är förlagd till dygnets alla timmar och innefattar helgtjänstgöring, med möjlighet att påverka ditt eget schema.

Vi erbjuder dig

 • Att få göra en verklig skillnad i andra människors liv, varje dag

 • Ovärderlig lärdom i att kommunicera med olika typer av människor

 • Engagerade och stöttande ledare och kollegor

 • Chansen att arbeta i ett samhällsviktigt företag där människan alltid står i centrum

 • Samverkan tillsammans med bl. a. ambulans, polis, räddningstjänst och andra samhällsviktiga aktörer

Vi söker dig
Som trivs med att hjälpa andra människor - det är det allra viktigaste! Vi utgår ifrån att du alltid vill hjälpa den som ringer in. Du är trygg i dig själv, flexibel och beslutsam oavsett vilket samtal du hanterar. Rollen innebär samverkan med kollegor och externa aktörer vilket kräver att du har god samarbetsförmåga. Du är en vänlig, orädd och lyhörd person som har lätt för att prata med människor. Vidare är du empatisk och professionell samtidigt som du samverkar och tar ansvar i din yrkesroll. 

Vi tror att du...

 • Är utbildad undersköterska

 • Har minst tre års arbetslivserfarenhet

 • Talar och skriver svenska obehindrat samt har goda kunskaper i engelska och gärna fler språk

 • Har god datorvana och trivs med att arbeta i olika och komplexa system

 • Har god simultanförmåga då arbetet kräver att du kan hantera flera uppgifter på en och samma gång

 • Har intresse för samhällsfrågor

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta oregelbundna tider då SOS Alarm är en verksamhet som finns till för hjälpsökande under dygnets alla timmar, årets alla dagar. 

Hos oss är våra värderingar, Professionella & Empatiska samt Ansvarstagande & Samverkande, något som genomsyrar hela kulturen på SOS Alarm och att du kan relatera till dessa är en förutsättning för att trivas hos oss! 

Eftersom SOS Alarm är ett säkerhetsklassat företag görs en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (1985:585). Även en kontroll enligt Lag (1974:191) om bevakningsföretag utförs och är aktiv under anställningsperioden. Drogtest utan anmärkning är en förutsättning för anställning. 

Låter detta intressant?

Välkommen med din ansökan snarast möjligt, dock senast söndag den 5 december. Urval sker löpande. Tillträde i mars 2022. OBS! Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida (om du ser annonsen på t ex Facebook, klicka in på vår hemsida och ansök där)

Har du frågor? Kontakta rekryterande chefer Marie Waliden, marie.waliden@sosalarm.se eller Malin Dahl, malin.dahl@sosalarm.se 

Dela detta jobb

SOS-operatör Karlstad

SOS Alarm Sverige AB