halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Sommarvikarier till omsorgs- och socialförvaltningen

Ansök nu

Sommarvikarier till omsorgs- och socialförvaltningen

Om arbetsplatsen

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med drygt 28 000 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på äldreboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Har du fyllt 18 år och vill ha ett utvecklande och roligt sommarjobb som skapar plats för livsglädje? Omsorgs- och socialförvaltningen söker nu vikarier till våra olika verksamheter inför vår och sommaren 2022.

Omsorgs- och socialförvaltningen har ett tydligt uppdrag - vi finns till för människor. Utveckling och trygghet i vardagen är vår drivkraft. Vår gemensamma målbild är att skapa bra välfärdstjänster för alla. Det förutsätter ett stort och kunnigt engagemang. Likaså modiga insatser på innovativ teknik i framkant.

 

Arbetsuppgifter

Omsorgsarbetet är ett omväxlande, roligt och spännande arbete där du ger stöd och hjälp till människor i sin vardag. Vi har flera olika verksamheter som du kan välja att arbeta inom;

- Hemtjänst
- Socialpsykiatrin
- Korttidsboende/rehabilitering
- Gruppboende och korttidsboende LSS
- Personligt utformat stöd
- Vårdboende äldreomsorg

Din arbetsdag kommer vara fylld med arbetsuppgifter som huvudsakligen består av att utifrån individuella behov ge stöd och service samt omvårdnad till våra kunder. Det kan innebära till exempel hjälp med hygien, medicinhantering, matlagning och rehabträning. Det handlar även om att genom olika aktiviteter skapa livsglädje och motivation hos våra kunder genom till exempel promenader och utflykter.

Personligt utformat stöd är ett bistånd som kan beviljas för personer som omfattas av LSS-personkrets och som bor i ordinärt boende. Det kan bli aktuellt då det inte är lämpligt eller inte fungerar med ordinär hemtjänst eller där LSS-insatser inte är tillämpbara, exempelvis personlig assistans. Här förekommer även jourtjänstgöring.

Korttidsboende/rehabilitering är en form av vårdboende för en begränsad tid. Anledningen kan vara att personen behöver extra hjälp och stöttning efter en sjukhusvistelse, avlasta anhöriga, behöver rehabilitering i form av medicinska och/eller fysiska åtgärder såsom träning, för att klara sig själv hemma eller i väntan på en permanent plats på ett vårdboende. Här förekommer också vård i livets slutskede.

Arbetet genomförs ibland tillsammans med dina kollegor och ibland ensam. Du kommer att arbeta enligt ett schema med antingen dag, kvälls- och helgarbete eller natt- och helgarbete.

Under sommaren har vi två semesterperioder. Det är en fördel om du kan arbeta båda perioderna. Första perioden ligger vecka 25-28 och andra perioden vecka 29-32.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har genomfört en gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat inom vård och omsorg, men även du som inte har erfarenhet är varmt välkommen att söka.

Då vi enligt lag är skyldiga att dokumentera vårt arbete är det av stor vikt att du kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift samt har god datavana. Inom vissa verksamheter krävs även B-körkort för manuell växellåda.

Som person är du engagerad, lyhörd, ansvarsfull och empatisk. Du trivs i mötet med andra människor och har god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder dig som ny vikarie hos oss en individuell introduktionsplan som är anpassad efter dina och verksamhetens behov. För oss är det viktigt att ge dig rätt förutsättningar så du känner trygghet i din yrkesroll. Hos oss finns det även stora möjligheter att få fortsätta som vikarie även under hösten och även kunna pröva olika verksamheter inom omsorgs- och socialförvaltningen.

Tillägg på lön år 2022
Du som arbetar som sommarvikarie år 2022 har möjlighet att få ett tillägg på 4000 kr på din lön, se villkor nedan.

• Tillägget ges till dig som väljer att ta ett sammanhängande vikariat om åtta veckor under båda semesterperioderna, vecka 25-32, inom förvaltningens dygnet-runt-verksamheter (hemtjänst, LSS och vårdboende).
• För att få tillägget ska du inte ha mer än ett sjukfrånvarotillfälle under dessa två perioder, med sammanlagt maximalt tre dagars frånvaro.
• Tillägget på 4000 kr är ett engångsbelopp som betalas ut i samband med den sista löneutbetalningen efter semesterperiodens slut.
• Från tilläggsbeloppet dras sedvanlig skatt.

Om du kallas till intervju ska du ta med dig legitimation och betyg, arbetsgivarintyg eller tjänstgöringsintyg från tidigare arbetsgivare samt kontaktuppgifter till aktuell referens.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Heltid / deltid

Tillträde enligt överenskommelse.
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

 

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-30

Referensnummer: C69990

 

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  250

 

Kontakt

Kontaktperson

Elisabeth Svensson
Enhetschef Planeringsenheten
010 - 234 51 26
elisabeth.svensson@mjolby.se

Annica Johansson
Bemanningsassistent
010 - 234 58 59

Dela detta jobb

Sommarvikarier till omsorgs- och socialförvaltningen

Mjölby kommun